Hotel Reisen i Stockholm.

Hotell Reisen blir Skandinavias første Hyatt-hotell

Den eksklusive hotellkjeden Hyatt Hotels Corporation etablerer seg for første gang i Skandinavia med Hotell Reisen i Stockholm.

Publisert
Fra et av rommene på Hotel Reisen.

Hotell Reisen er en av de store institusjonene i det svenske hotellmarkedet, og blir i første halvår 2021 en del av Unbound Collection by Hyatt.

– Dette er selvsagt stort for oss. Hotellet har vært under en omfattende renovering i godt over to år, og denne avtalen viser at det vi har lykkes i dette arbeidet. Etter totalrenoveringen er Hotel Reisen helt i toppen av hva det skandinaviske hotellmarkedet har å by på, sier Anders Moe, administrerende direktør i Host Hoteleiendom, selskapet som eier og drifter Hotell Reisen.

Det 144-roms store hotellet, som kan vise til hotell- og serveringsvirksomhet siden 1700-tallet, ligger på en av Stockholms mest attraktive adresser og med det kongelige slott som en av sine nærmeste naboer.

Gjennombrudd

Hyatt har i lengre tid ønsket å etablere seg i Skandinavia og har saumfart markedet etter potensielle kandidater.

– Endelig fikk vi gjennombruddet i Sverige vi har ventet på. Hotell Reisen har en god posisjon i et spennende marked og hotellet er utvilsomt et av de ledende i Stockholm. I tillegg står det svært godt til de seks øvrige hotellene i The Unbound Collections europeiske portefølje, sier Peter Norman, «senior vice president» for Hyatts utviklingsenhet.

På tross av at Norman har signert en rekke hoteller i årenes løp, betydde denne signeringen ekstra mye.

– Det er ingen hemmelighet at Stockholm alt i lengre tid har ligget høyt på listen over hvor vi ønsker å etablere oss, og selvsagt er det spesielt for meg, som er svensk, å signere det første Hyatt-hotellet i Sverige, sier Norman.

Stor interesse

Anders Moe i Host. (Foto: Host)

Flere av de store internasjonale kjedene ønsket å innlemme Hotell Reisen i sine porteføljer, men til slutt falt altså valget på Hyatt.

– Etter en grundig prosess konkluderte vi med at Hyatt var det rette valget grunnet hotellkjedens sterke posisjon med en portefølje av unike hoteller i verdensklasse. Dette matchet godt med våre ambisjoner for Reisen, som er å befeste hotellet som et av Skandinavias mest unike og beste hoteller, forteller Anders Moe i Host.

Nå begynner arbeidet med å ta tilbake Hotell Reisens tidligere posisjon som et av Stockholms naturlige møtepunkt. Hotellet er under full renovering, og vil i tillegg til nye rom og nytt hotellkonsept, blant annet åpne ny restaurant og cocktailbar med mål om å tiltrekke seg en bred og kvalitetsbevisst kundegruppe.

– Vi satser på kvalitet i alle ledd, og vårt mål er at Hotell Reisen skal appellere til en bred miks av både nasjonale og internasjonale gjester. Dette skal vi klare med Hyatts sterke posisjon internasjonalt, kombinert med vår ekspertise på det skandinaviske og det lokale markedet, sier Moe.

Fra før har Unbound Collection by Hyatt ledende hoteller i byer som Cannes, Paris og Barcelona. Hotel Reisen vil bli kjedens sjuende hotell i Europa.

Pressemelding

Hotell Reisens historie

På 1750-tallet fantes elleve bevertningssteder i Stockholm med skjenkebevilling for kaffe. Tre av dem ble drevet av den driftige Fredrik Reiss fra Holland, og et av hans kaffehus lå i det kvartalet der hotellet nå ligger. Reiss kaffehus var en svært populær møteplass for sjøkapteiner, handelsreisende og sjømenn. Det nevnes til og med i en av Carl Michael Bellmanns tekster fra 1700-tallet. Ofte hadde kaffehusene også øl- og vinrettigheter. Navnet Reisen er etter denne Fredrik Reiss.

Men byggets opprinnelse går forut for Fredrik Reiss; allerede på 1690-tallet ble krysshvelvene i kjelleren (som i dag huser hotellets spa-avdeling), og som utgjør en del av den gamle bymuren oppført. De som arbeidet på byggeplassen med å bære murstein var ofte kvinner. En av disse kvinnene satte sitt fotavtrykk i en murstein som sitter på veggen i et av hvelvene og som kan beskues den dag i dag.

Like etter at disse hvelvene var ferdigstilt i 1697, ble slottet Tre kronor herjet av en storbrann. Store deler av slottet brant ned. Reisens hvelv lå under jorden og klarte seg dermed bra, til tross for nærheten til slottet.

I 1930 ble det bygd en ny hotellbygning i seks etasjer etter tegninger av arkitekt Curt Björklund. Den er utsmykket med små skulpturer av Gustaf Sandberg. Arkitekturen er stilren og enkel, men likevel ærverdig og monumental.

Asmund Haare, grunnlegger og eier av Flying Elephant, kjøpte hotellet i 1993 og det har siden den gang vært kjent som First Hotel Reisen. I dag er Hotel Reisen totalrenovert, og fremstår som et av de ledende hotellene i Stockholm.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS