Prisdryss for Scandic Hotels på HSMAI Awards. (Foto: Camilla Bergan)
Prisdryss for Scandic Hotels på HSMAI Awards. (Foto: Camilla Bergan)

HSMAI med premiedryss til Scandic Hotels

Scandic Hotels stakk av med fire priser under HSMAI Awards tirsdag kveld. I tillegg til å ta hjem Ferdaprisen («Årets reiselivsmarkedsfører), vant Scandic gull i kategorien «Sosialt ansvar», «Reklamefilm online medier» og «Beste destinasjonsutviklingsevent».

Publisert

– Jeg er så stolt av hele Scandic-laget. Og jeg blir så glad når de ansatte blir anerkjent for den fantastiske innsatsen de legger ned for våre gjester og for lokalmiljøene hver dag, sier administrerende direktør for Scandic Hotels Norge, Svein Arild Steen-Mevold.

Les også: Laila Aarstrand er Årets hotelier

Les også: Thon Hotels-direktør Zohra Palani er Årets unge hotelier

Lokalt engasjement

I Ferdapris-begrunnelsen trekker juryen særlig frem Scandics lokale engasjement, og aktiviteter som vitner om varme og personlighet.

– Vi brenner for å støtte lokalmiljøene vi er en del av. På våre 85 hoteller har vi kreative og engasjerte medarbeidere som er tett på lokalbefolkningen og ser lokale muligheter. Dette er akkurat hva vi ønsker å oppnå gjennom strategisk arbeid, kreativitet og et mangfold av aktiviteter og kampanjer som differensierer oss fra våre konkurrenter og skaper en tydelig og enhetlig Scandic-merkevare. I 2018 førte dette blant annet til strandrydding langs hele norskekysten, urban honningproduksjon i Oslo og mesterkokk-møte åpent for hele Bergen på Hotel Norge by Scandic. Selv om vi er en stor nordisk hotellkjede, glemmer vi aldri at det er lokalt verdiene skapes, sier markeds- og kommunikasjonsdirektør i Scandic Hotels Norge, Tine Birkeland Westby.

Trekker «søringer» nordover

For sin innsats under Arctic Race of Norway, ble Scandic hyllet med gull både i kategorien Reklamefilm Online Medier og i kategorien Beste Destinasjonsutviklings-konsept.

Som sponsor av Arctic Race of Norway, ville Scandic øke reiselysten til Finnmark. Det resulterte i kampanjen Arctic Sleep of Norway, der fire utvalgte gjester fikk overnatte i en pop-up iglo med hotell-komfort og egen kokk på Finnmarksvidda. Kampanjen skapte stort engasjement i tradisjonelle og sosiale medier, og stor begeistring for Finnmark.

Les også: HSMAIs ærespris til Bjørn Kjos

Sosialt ansvar en del av Scandics DNA

I kategorien Sosialt Ansvar vant Scandic for sitt engasjement for bienes overlevelse og for plast i havet. Sommeren 2018 satte Scandic ut syv bikuber i Oslo-området. Det tilsvarer mer enn en halv million bier som forsyner 20-hoteller i Oslo-området med honning. På strandryddedagen inviterte Scandic strandryddere til gratis frokost på hoteller langs kysten fra Alta i nord til Kristiansand i sør som en ekstra motivasjon for å rydde strender og svaberg, heter det i en pressemelding fra Scandic Hotels.

– Bærekraft er en del av Scandic sitt DNA. Vi ønsker å gjøre det enkelt for våre gjester og lokalbefolkninger rundt om i Norge å ta valg som er bra for miljøet. Det gjør vi blant annet ved å servere egenprodusert honning, invitere inn strandryddere på frokost eller redusere matsvinnet. Vi er utrolig glade for at HSMAI anerkjenner denne satsingen, sier Steen-Mevold.

Ferdaprisens begrunnelse

Dette er juryens begrunnelse for Ferdaprisen:

«Kravet til vinneren av Ferdaprisen er profesjonalitet og en strategisk satsing på kvalitativ markedsføring der innsatsfaktorer som modighet, langsiktighet, et gjennomtenkt budskap og høy kreativ verdi. Årets vinner har jobbet systematisk med kreativitet knyttet opp mot det lokale markedet. De ulike innsendte bidragene har en rød tråd preget av aktuelle samfunnstemaer og er løst på forskjellige måter i markedsføringssammenheng og viser en varme og personlighet knyttet opp mot hver enkelt idé. Dette er en stor kjede som greier å skape unikhet gjennom å være modige i de ulike lokale markedene. Temaene i 2018 har vært alt fra urban honningproduksjon til plastplukking på strender, syngende fotballstjerner på frokostbuffé, pappa på hotellbesøk med babyen sin, plastigloer på snaufjellet, stjerne-kokkemøte og konkurranse med unge musikere i forbindelse med oppussingen av et ærverdig hotell. Årets reiselivsmarkedsfører er Scandic Hotels».

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS