Icehotel. (Arkivfoto: Christopher Hauser)

Icehotel inn i Nordic Choice Hotels & Resorts

Svenske Icehotel går nå inn som medlemshotell i hotellgruppen Nordic Hotels & Resorts, som består av utvalgte prestisjehotell i Norden.

Frem til nå har NHR hatt 38 frittstående hotell i sin portefølje, deriblant The Thief og Amerikalinjen i Oslo, og den iskalde og verdensberømte destinasjonen 16 mil nord for Polarsirkelen er det siste tilskuddet.

Like ved Kiruna øst for Narvik

Hotellet ligger i Kiruna kommune, knappe to timers kjøring fra den norske grensen (Riksgränsen øst for Narvik).

– Jeg elsker alt Icehotel står for. Det er den mest ekstreme typen av entreprenørskap. De har lykkes med kunststykket å virkeliggjøre en idé som for mange ville blitt sett på som håpløs galskap, sier Nordic Hotels & Resorts grunnlegger Petter Stordalen.

– Ett av Nord-Europas mest populære reisemål

Foto: Icehotel

– Yngve Bergqvist og gjengen har vært pionerer på så mange områder – ikke bare har de skapt arbeidsplasser, de har også blitt ett av Nord-Europas mest interessante reisemål. Jeg er utrolig glad over samarbeidet vi nå går inn i. Sammen skal vi jobbe for at enda flere oppdager Jukkasjärvi og hotellet, fortsetter Stordalen.

Startet i 1989

Med slagordet «Grav der du står – det meste er ugjort», startet gründeren Yngve Bergqvist verdens første og største Icehotel i 1989. 30 år senere tiltrekker hotellet rundt 70 000 besøkende hvert år fra hele verden – hele året.

– Gjennom de 30 siste årene har vi blitt et symbol for Sverige i mange sammenhenger. Vi ser nå frem til at flere nordiske og svenske besøkende skal få oppleve det arktiske lyset, den krystallklare isen og kunstverkene, sier Icehotels grunnlegger, Yngve Bergqvist.

Helårsåpent fra 2016

I 2016 ble Icehotel 365 åpnet, som er en helårsåpen del av Icehotel med Icebar by Icehotel Jukkasjärvi og 18 rom med is og snø, hvorav ni er luksuriøse suiter med private, oppvarmede, velværerom med badstue og badekar eller dusj og andre nødvendige fasiliteter tilknyttet rommet.

Icehotel 365 drives av 800 kvadratmeter solcellepaneler installert på taket.

Kontakt over lang tid

– Nordic Hotels & Resorts er en sterk samarbeidspartner for å videreutvikle seg i det nordiske markedet, og dette samarbeidet er en viktig milepæl for oss som vi er veldig glade og stolte av, sier Icehotels administrerende direktør Malin Franck.

Kontakten mellom de to aktørene går langt tilbake. Allerede i 2002 startet et samarbeid da verdens første permanente isbar åpnet på Hotel C i Stockholm. Siden den gang har den 40 tonn tunge Icebar vært en av Stockholms mest populære barer for besøkende.

Beholder sitt eget varemerke og konsept

– Dette er en naturlig fortsettelse av samarbeidet vårt, og jeg liker ideen om at Icebar Stockholm kan vekke nysgjerrighet og begeistring hos gjestene til å reise og utforske Jukkasjärvi på et senere tidspunkt, sier Stordalen.

Som medlemshotell i Nordic Hotels & Resorts beholder hotellet sitt eget varemerke og konsept. Icehotel vil fortsette å være et uavhengig gründerhotell med kunsten, kreativiteten og gjestene i fokus – og nå med fordelen av å være del av et stort fellesskap.

Inn i gjevt selskap

Icehotel er nå en del av en hotellgruppe med noen av Nordens mest verdsatte og prisbelønte hoteller som Copperhill Mountain Lodge, Yasuragi, At Six, Hotel Kämp, The Thief, Amerikalinjen og Villa Copenhagen.

Hotellet er nå tilknyttet Nordic Choice Club lojalitetsklubb, som tilbyr medlemmene tilbud og rabatter på over 200 hotell i Norden.

Icehotel Jukkasjärvi

Varme rom: 44

Varme hytter: 28

Kunstsuiter av is (åpent hele året): 18 (minus 5 grader Celsius)

Kunstsuiter av is (åpent om vinteren): 32 (minus 5 grader Celsius)

HC kunstsuiter av is - 1 (minus 5 grader Celsius)

Møterom: 3 Bryllupssal (midten av des-midten av april): 1

Isbar: 1

Bar: 1

Restaurant (midten av april-midten av des): 1

Restaurant (midten av des-midten av april): 3

Butikk: 1

Badstu: 2

Villmarkscamp: 3

Icehotel i Jukkasjärvi åpnet i 1989, og er i tillegg til et hotell også en kunstutstilling med skiftende original kunst av is og snø. Hver vinter skapes Icehotel på en ny og original måte, med is kun fra Torneelven, en av Sveriges nasjonalelver. Når vintersesongens hotell med is og snø har smeltet tilbake i elven om våren, gjenstår en del av hotellet, et sted hvor gjestene kan dele opplevelser av is og snø året rundt.

Les mer på Icehotel.com

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS