Snart åpner Ydalir Hotel på Campus Ullandhaug på Universitetet i Stavanger (UiS).(Illustrasjon: Ydalir Hotel)

Snart åpner verdensnyheten Ydalir Hotel

En verdensnyhet ser snart dagens lys i Rogaland. I mars åpnes dørene til Ydalir Hotel på Campus Ullandhaug på Universitetet i Stavanger (UiS).

Publisert
Slik blir Ydalir Hotel. (Illustrasjon: Ydalir Hotel)

«Universitetet i Stavanger (UiS) er trolig ett av de mest fornøyde institusjonene i Norge om dagen, i og med at gaven universtitet mottok for to år siden, snart åpner sine dører for alle og enhver», heter det i en melding fra Ydalir Hotel.

Det er faktisk slik at Smedvig-familien ga et fullverdig hotell med konferansefasiliteter til UiS. Anledningen til gaven var familiebedriftens 100-årsjubileum i 2015, og prosjektets verdi i millioner samsvarer med jubileet, altså 100.

Ydalir Hotel nærmer seg ferdigstillelse. (Foto: Ydalir Hotel)

Et non-profit hotell

Gavens intensjon er at det skal være en gave som gir over tid; både ved å bidra økonomisk til UiS og ved å tilrettelegge for økt kunnskap.

Overskuddet, som hotellet generer, vil hvert år gå til universitetet, samtidig som hotellets 12 leiligheter er tilrettelagt for langtidsboende.

Illustrasjon: Ydalir Hotel

Det er altså et ønske at Ydalir skal være en arena for UiS sine behov; korte eller lengre opphold, møteaktiviteter og banketter. Men det er også viktig å presisere at dette blir et helt kommersielt hotell for alle og enhver.

Langsiktige planer

Smedvig har gjort mer enn å overlevere en pengesekk til universitetet. Hotellet er bygd i «Smedvig-stil», der hver murstein av tegl er lagt for hånd og kobberdetaljer omkranser detaljer av byggets sider mens hele taket blir belagt av kobber.

Ett av rommene på Ydalir Hotel. (Illustrasjon: Ydalir Hotel)

Innsiden får et nordisk og minimalistisk preg, med fremtidsrettede løsninger som ChromeCast-tilkobling på hvert rom.

Det er tiltenkt at møbler og annen innredning skal være av god kvalitet slik at de består tidens tann; til eksempel vil Figgjo levere alt av porselen og alle rom vil få senger fra Jensen.

En lærende arena

Illustrasjon: Ydalir Hotel

Hotellet har ambisjoner om å være en forskningsarena innenfor horeca, hvorpå aksjonærene og Norsk Hotellhøgskole vil kunne sette nye idéer om hotelldrift på prøve.

Ydalir Hotel vil bygge videre på den tradisjonelle hotellopplevelsen, samtidig som nye løsninger implementeres.

Hotelldirektør Martin Sagen kan berolige alle hotellfrokost-elskere om at frokosten vil ha et tradisjonelt preg med et godt utvalg av lokale kvalitetsprodukter.

Løfte regionen

Hotellet er gitt fra en familie med lokal forankring med ønske om å løfte regionen, og det vil Ydalir bringe videre i sin drift.

– Vi tror at dagens gjest har et ønske om godt utvalg fra seriøse aktører og at gjestens behov varierer ved ulike settinger. Ønsker man å nyte en rolig kveld med sushi på senga sammen med fortsettelsen av yndlingsserien fra Netflix-serie, eller om man ønsker en flottere 3-retters middag med jobben etter en dag med møteaktivitet, så har innleide kokker fra en lokal restaurant muligheten til «takeover» av vårt kjøkken. Dette tror Ydalir vil skape synergieffekter gjennom å spille hverandre gode i Norges beste matregion, skriver resepsjonssjef Martinius Helland.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Powered by Labrador CMS