Foto: Accor Hotels

Hotellbransjens designtrender

Fargerik kunst, jakten på det lokale og et løft til lobbyen. Hotellbransjens hotteste designtrender gjenspeiles av endringene i gjestenes vaner og forventninger.  Accor har valgt ut 5 designtrender som preger bransjen akkurat nå.

Publisert

Hotellets design forteller historien om eiendommen og destinasjonen. Arkitekturen og estetikken berører gjestene, fra de sjekker inn til lenge etter at de har sjekket ut, sier SVP «Design & Technical Services, Luxury» hos Accor, Glenn Huskie.

1) Lobbyrevolusjonen

Innsjekkingen er den første kontakten mellom hotellet og gjestene. I lobbyen har man tid til å reflektere over estetiske detaljer som kunstverk, designermøbler og dynamiske loungeområder – det er her hotellet har muligheten for å skape et positivt førsteinntrykk. Mens lobbyen tidligere kun var et sted for inn- og utsjekking, har den i dag utviklet seg til å bli et livlig midtpunkt der design, opplevelser, mat og drikke møtes for å skape inspirasjon.

På Pullman Paris Centre-Bercy blir gjestene møtt av et pulserende lobbymiljø der den lokale underholdnings- og kunstscenen blandes med hverdagen. Merkevarens nye konseptopplevelse «The Junction at Pullman» har forvandlet lobbyen til et sted hvor gjestene kan oppleve, sosialisere og jobbe på ett og samme sted.

2) Naturen flytter inn

Å finne den perfekte balansen mellom naturlig frihet og overdådig komfort er noe mange hoteller streber etter. For å skape den rette harmonien har mange hoteller begynt å eksperimentere med konseptet innendørs–utendørs. Å viske ut grensene mellom inne og ute er en designtrend som vokser blant hotellene, ikke minst innen luksussegmentet.

Restaurant Botanist på Fairmont Pacific Rim i Canada gjenspeiler den frodige naturen i området. I loungebaren blir gjestene møtt av et levende grøntområde som forener rommet med vegetasjonen utenfor. Restauranten har 50 forskjellige plantearter, inkludert sjeldne fruktbusker og matplanter som grønn te, kardemomme og ingefær.

3) Jakten på det lokale

Dagens reisende stiller høye krav til autentisitet. En undersøkelse gjort av Fairmont viser at to av tre luksusreisende synes det er viktig at hotellet støtter lokale håndverkere og kulturer. Mens mange reisende velger hoteller som tydelig samhandler med den lokale kulturen, gjør hotellene sitt beste for å formidle destinasjonens iboende sjel.

Legacy Yen Tu, MGallery gir uttrykk for Vietnams rike historie og gamle tradisjoner. Hotellets interiør er håndlaget av tradisjonelle materialer, og hvert rom har sin egen signatur med tradisjonelt preg. Hvert rom har også en uteplass hvor gjestene kan glede seg over glimtet av det hellige fjellet Yen Tu.

– Den nye luksusen er det som føles ekte. Mange ønsker å oppleve lokale kulturer, men samtidig føle at de bidrar til å beskytte disse stedene. Denne tilnærmingen ser vi spesielt blant mange av våre nordiske reisende som blir mer og mer interessert i natur- og økoturisme, sier «Development & Operations» for Accor i Norden, Jan Birkelund.

4) Fargerik design

Nøytrale fargetoner har lenge vært den ledende trenden i hotellbransjen. Men nå må det dempede og rolige gi plass til det fargerike og energiske. Stadig flere hotelldesignere og arkitekter velger nå i stedet å lage nye hotellkonsepter med sterkere farger.

SO/ Bangkok har hentet sin designinspirasjon fra de fem elementene – vann, jord, tre, metall og ild. I hotellets viktigste områder, som barene og restaurantene, er det valgt ildrødt for å skape en dynamisk atmosfære med et varmt, energisk og livlig uttrykk.

5) Det finnes alltid rom for velvære

Helseområdet vokser seg sterkere for hvert år, enten det er snakk om ferie eller forretningsreise. Å kombinere hotelloppholdet med det beste innen fysisk og mentalt velvære – treningsstudio, kroppsbehandlinger, spa-opplevelser og mental avkobling – er noe mange reisende ser etter når de bestiller hotell.

Mövenpick BDMS Wellness Resort i Bangkok tilbyr harmoni av komfort og restitusjon i hjertet av Asias mest populære bydestinasjon. Blant fasilitetene finnes en rekke sunne restauranter med alt fra organiske smoothier til glutenfrie bakverk. Det er også direkte tilgang til BDMS Wellness Clinic hvor gjestene kan velge mellom et bredt spekter av medisinske kurer og individuelt tilpassede helseprogrammer.

Pressemelding

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS