Scandic Hotels vokser kraftig i Finland

Scandic Hotels har inngått en avtale om å overta Restels hotelldrift i Finland. Restels portefølje består av 43 hoteller i vårt naboland i nordøst.

Publisert

Overtakelsen styrker Scandics posisjon i Norden, og gjør Scandic til den største hotelloperatøren i Finland.

I dag har Scandic 230 hoteller i drift eller under utvikling, 28 av disse er i Finland. Restels portefølje består av 43 hoteller i Finland. Etter overtakelsen vil Scandic ha hoteller i hele i Finland.

Viktig milepæl for Scandic Hotels

– Dette er en viktig milepæl som vil gi Scandic en sterk tilstedeværelse i det finske markedet. Vi ser frem til å drive og utvikle disse hotellene under Scandic-merkevaren i tiden fremover og ønsker Restel-teamet og kundene velkommen til Scandic, sier konsernsjef i Scandic Hotels, Frank Fiskers.

Restel har en portefølje på omtrent 7600 rom fordelt på 43 hoteller med langsiktige leieavtaler, sju disse drives som franchise-hoteller i Intercontinental Hotels Group. De fleste hotellene drives under merkevaren Cumulus, og vil bli Scandic-hoteller. Restel forblir gårdeier av fire av hotellene. Transaksjonskostnaden er på 114,5 millioner Euro.

15 nye destinasjoner i Finland

– Hotellporteføljene våre komplementerer hverandre godt. Overtakelsen gir oss tilstedeværelse på 15 nye destinasjoner i Finland og større eksponering mot det voksende fritidssegmentet, sier Aki Käyhkö, adm. dir. for Scandic Hotels Finland.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Du kan lese mer på Scandichotelsgroup.com

Powered by Labrador CMS