Britannia Hotel stenges helt fra mandag. (Foto: Morten Holt)

Hoteller og restauranter stenges

De aller fleste restaurantene og hotellene i Norge har allerede stengt eller vil bli stengt i løpet av kort tid.

Britannia Hotel stenges fra mandag 16. mars klokka 12. (Foto: Morten Holt)

Mandag 16. mars klokka 12 stenges Britannia Hotel. 93 prosent av de ansatte permitteres.

Les også: Britannia Hotel hadde ikke en eneste gjest natt til mandag 16. mars

Dette skriver Britannia Hotel på sin Facebook-side.

«Ledelsen og tillitsvalgte har sammen kommet frem til at vi dessverre må legge ned all virksomhet ved Britannia Hotel grunnet den svært vanskelige situasjonen vi alle opplever med koronaviruset. Stengingen gjelder midlertidig i perioden fra mandag 16. mars kl. 12 og frem til og med den 26. mars, med gjenåpning den 27. mars. Perioden kan bli ytterligere forlenget».

Les også: Støtvig Hotel på Larkollen stenges

Les også: Hurtigruten stenger alle skip for alle som har reist utenfor Norden

Restaurantene stenges

Re-Naa, Norges eneste restaurant med to stjerner, stenger på grunn av spredningen av koronaviruset. (Foto: Re-Naa)

Mange restauranter har stoppet opp, og flere av Norges restauranter med Michelin-stjerne er allerede stengt.

Torill og Sven Erik Renaa stenger flere av sine restauranter i Stavanger, både Renaa Matbaren og Re-Naa, Norges eneste restaurant med to stjerner, men har fortsatt takeaway på Renaa Xpress Sølvberget.

«Kjære venner, gjester og leverandører av Renaa Matbaren . I ly av Covid-19-epidemien må vi dessverre stenge dørene inntil videre. I første omgang vil vi være stengt til den 26. mars men denne datoen vil kunne endres når vi vet mer om utviklingen. Dette har ikke vært en lett beslutning men for å beskytte våre ansatte og våre kunder ser vi dette som vår del av dugnaden som må til nå for å stanse spredning. Liv og helse trumfer alt. Lykke til alle sammen».

Les også: Koronaviruset: Siste nytt for arbeidsgivere i horecabransjen

Credo stengte torsdag

Heidi Bjerkan valgte å stenge Credo allerede torsdag 12. mars. (Foto: Geir Mogen, arkiv)

Dette skriver Credo i Trondheim, som stengte torsdag 13. mars.

«Kjære gjester, kollegaer og venner! Vi stenger i dag @restaurantcredo @jossamatogdrikke med øyeblikkelig virkning. Håper vi sees snart!»

Les også: Forventer snarlige tiltak fra regjeringen

Under har stengt

Under. (Foto: Morten Holt)

Restaurant Under ved Lindesnes er også stengt.

«Dear friends. Due to the current situation we regret to inform you that Under will remain closed until further notice is given. At Under we feel a strong responsibility for the health of all our guests and staff in this difficult time. Everyone who has reservations while we are closed will be contacted by our team in the next few days. In the meantime, follow the guidelines given by the government, and respect the wellbeing of people around you. Alone we are nothing, but together we can beat this».

Nyåpnede Code stenger

Det er gjort det romslig rundt bordene på Vaaghals. (Foto: Vaaghals)

Den nyåpnede restauranten i Barcode, Code, stenger dørene fra mandag, mens «søsterrestauranten» Vaaghals holder åpent uka som kommer.

«Hei kjære gjester. I lys av situasjonen rundt viruset Covid-19 ser vi oss nødt til å stenge restauranten fra og med mandag 16. mars. Vi håper selvfølgelig som alle andre at vi er oppe og går igjen innen kort tid slik at vi kan fortsette å gjøre det vi elsker mest, nemlig lage mat og servere dere! Vår søsterrestaurant Vaaghals holder åpent 5 dager til uken fra 16-21 for de som allikevel skulle ønske å spise ute. Vi har tatt gode forholdsregler der slik at alle skal føle seg trygge, våre gjester og våre ansatte. Vi ses snart!», skrives det på Codes FB-side.

I lys av situasjonen rundt koronaviruset, har Vaaghals gjort noen endringer i restauranten. De har sørget for at det er god plass rundt hver gjest, minimum en meter, slik myndighetene krever.

Vil ikke ha gjester til vintersportsdestinasjoner

Skiløypene stenges på de store vintersportsstedene. (Foto: Visit Sjusjøen)

Flere av de største vintersportsstedene i landet, har valgt å stenge alpinbakker og ikke lenger kjøre opp langrennsløyper – for å holde hyttefolket unna.

Allerede fredag varslet Beitostølen at hotellene og alpinanleggene stenges.

Les også: Stenger hotellene og alpinanleggene på Beitostølen

I dag lørdag meldes det fra Sjusjøen at all løypekjøring stoppes fra søndag 15. mars og inntil videre.

Trysil fraråder gjester med annen adresse å komme:

«Trysil kommune fraråder folk som har bostedsadresse utenfor kommunen fra å reise til Trysil, og istedenfor oppholde seg på sitt faste bosted. Fra mandag 16.03.20 kl. 12.00 stenges all kommersiell overnatting (hotell, hytter, leiligheter) i Trysil. Se mer her: https://www.trysil.com/no/Nyheter/informasjon/»

Les også: Hotell- og reiselivsbransje i krise

Permitterer 30 ansatte i catering-firma

Espen M. Gryt hos Elvebredden Catering. (Foto: Morten Holt)

Dette melder Espen M. Gryt hos Elvebredden Catering på Kjelsås:

«Alle bestillinger til møter og arrangementer er nå kansellert ut mars, og som følge av dette har vi måttet permittere alle ansatte samt innføre full driftsstans fra og med mandag 16. mars. Vi står midt i en global krise hvor vi har kompetanse og stor kapasitet til å mobilisere ved behov fra det offentlige og næringslivet. Vi har de nødvendige ressursene til å kunne bidra. Våre telefoner vil bli bemannet av ledelsen i tiden som kommer. Vi ber alle ta godt vare på hverandre og vise hensyn i hverdagen».

Hurtigruten med omfattende tiltak

Hurtigruten med omfattende grep. (Foto: Morten Holt)

Hurtigruten jobber med omfattende tiltak og store kostnadskutt. Fra mandag 16. mars permitterer selskapet rundt 120 ansatte, og vurderer ytterligere grep.

– Den nasjonale helsedugnaden mot spredning av coronaviruset er kritisk viktig. Hurtigruten innførte allerede for flere uker siden en rekke tiltak for å begrense smitteomfanget. Det har vi lyktes med, og det har ikke blitt påvist smitte på ett eneste av Hurtigrutens skip. Det er vi stolte av, sier konsernsjef Daniel Skjeldam.

Situasjonen har samtidig utviklet seg raskt, både i Norge og resten av verden. Strenge reiserestriksjoner fra lokale, nasjonale og internasjonale myndigheter rammer reiselivet hardt.

– Dette er en ekstraordinær og alvorlig situasjon. Konsekvensene rammer oss nå med full kraft, og vi må være forberedt på alle tenkelige utfall, sier Skjeldam.

Vurderer videre grep

Fra mandag blir rundt 120 ansatte på Hurtigrutens kontorer i Norge permittert.

– Det vi har sett nå er bare starten. Vi har de siste dagene satt i verk en rekke kostnadskutt i hele selskapet. Vi må fortløpende se på mulige videre grep, sier Skjeldam.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS