Nye Thon Hotel Svolvær ligger helt ytterst på kaia i Svolvær. (Foto/Illustrasjon: Thon Hotels)

Nytt Thon-hotell i Svolvær

Thon Hotel Lofoten i Svolvær har vært Thon Hotels’ flaggskip i Lofoten. Til sommeren åpner kjeden sitt andre hotell i lofothovedstaden.

Thon Hotel Svolvær. (Foto: Thon Hotels)

Hotellet, som får navnet Thon Hotel Svolvær, skal åpnes 2. juli 2021.

Hotellet, som er sju etasjer høyt og som ligger ytterst på kaia, får 211 rom.

Urte- og grønnsakhage på taket

– I flere år har vi planlagt dette eksklusive og spesielle opplevelseshotellet i havgapet i Lofoten. Hotellrestauranten har plass til 300 gjester. Utsikten er spektakulær, med vinduer fra gulv til tak. En stor glassboks for sløying og beredning av fisk er satt utenpå veggen, slik at restaurantens gjester kan beskue fangsten som kommer inn. Og gjestene kan få tilberedt sin egen fisk i restauranten. Hotellet får også en egen urte- og grønnsakhage på taket, sier konserndirektør i Thon Hotels, Morten Thorvaldsen.

Konferanser og banketter

Restauranten vil få flere konsepter og det kommer uteservering om sommeren. (Foto/Illustrasjon: Thon Hotels)

En spesialbygd storsal med høy kvalitet på det tekniske utstyret står klart for konferanser og banketter. Salen kan tilpasses for ulike formål, med vindusflater på syv meter høyde. Her holdes også «VM i skreifiske» med spesialtilpasset hellelagt gulv for begivenheten.

Det er lagt til rette for uteservering, og det er planlagt en stor flytebrygge med badstue i vannkanten.

Samdrift med Thon Hotel Lofoten

Thon Hotel Svolvær har to barer og mange sosiale soner. (Foto/Illustrasjon: Thon Hotels)

Thon Hotel Svolvær ligger like ved Thon Hotel Lofoten, som åpnet i 2009, og som blant annet har vunner den landsomfattende kåringen av Norges beste hotellfrokost.

De to hotellene vil få stor grad av samdrift, og tilbyd totalt mer enn 400 rom. Sammen har de hotellene også kapasitet til 1500 konferansegjester.

I kjent Thon-stil

Rommene har store vinduer som gir god utsikt mot havet. (Foto/Illustrasjon: Thon Hotels)

Designansvarlig i Olav Thon Gruppen, Sissel Berdal Haga Thon, og interiørarkitekt MNIL Trond Ramsøskar står bak interiøret på det nye hotellet.

– Interiøret er spennende, fargerikt og lekkert. Fra gule og rosa toner på rommene til gule og grønne møbler og detaljer i det store resepsjonsarealet, som domineres av et hvitt marmorgulv. Lyssettingen er spennende, men alt er holdt i en varm tone med gardiner og stoffer, sier Sissel Berdal Haga Thon.

Hamperokken Arkitekter AS har tegnet hotellet og Consto Nord har vært byggherre.

Her kan du lese mer om Thon Hotel Svolvær

Hotellet får en stor flytebrygge med badstue i vannkanten. Om sommeren blir det også en stor uteservering på kaia. (Foto/Illustrasjon: Thon Hotels)

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS