Stopover Falkenberg ble åpnet 23. oktober 2025.
Stopover Falkenberg ble åpnet 23. oktober 2025.

Åpnet det første Stopover-hotellet

Stopover, den nye kjeden i Strawberry, har åpnet sitt første hotell. Det skjedde i Falkenberg på vestkysten av Sverige denne uka.

Stopover er Strawberrys nye hotellkjede som tilbyr moderne veihotell langs veien. Neste Stopover-destinasjon blir Mariestad, med planlagt åpning i slutten av 2026 eller begynnelsen av 2027.

Strawberrys nye kjede

Ambisjonen er at Stopover innen 10 år skal bestå av rundt 20 hoteller.

Fra før er Quality Hotels, Comfort Hotels, Clarion Hotels og Home Hotels (tidligere Clarion Collection) godt etablerte kjeder i Strawberry. I tillegg er også Nordic Hotels & Resort under Strawberrys paraply.

Første stopp langs veien

– I dag (23. oktober 2025) åpner vi dørene til Stopover Falkenberg, første stopp for vår nye hotellkjede og ny destinasjon for oss i Strawberry. Her kan du bo bra og spise italiensk mat langs veien på vår helt nye restaurant Viaggio. At vi i dag også kan dele at neste hotell blir i Mariestad, med perfekt beliggenhet rett ved den sørlige innkjøringen til Mariestad fra E20, et naturlig stoppested for alt fra barnefamilier og idrettslag til forretningsreisende på farten gjør dette til en stor dag for oss, sier eier og grunnlegger av Strawberry, Petter Stordalen. 

– Det er utrolig gøy at vi endelig får ønske gjester velkommen til Stopover Falkenberg. Hos oss kan du ta en pause langs veien, uavhengig om du skal bli i Falkenberg eller om du er på gjennomreise, sier hotelldirektør for Stopover Falkenberg, Andreas Andersson.

Mariestad er neste stopp

Strawberry og Slättö har nå signert avtale for etableringen i Mariestad, og planleggingsarbeidet er i gang, like ved Mariestads sørlige avkjøring fra E20.

Stopover-hotellet i Mariestad vil åpne i slutten av 2026 eller begynnelsen av 2027.

– Vi er utrolig glade for nå å ha signert avtalen i Mariestad. Det er et sentralt knutepunkt for både bilreiser som kjører gjennom Sverige og etablering av virksomheter, noe som har stått høyt på ønskelisten vår. Planleggingen starter nå, samtidig som vi fortsetter dialogen med grunneiere på strategiske veistrekninger rundt om i Sverige for neste runde med Stopover-hoteller, Erik Möller hos Slättö.

Nytt matkonsept

Hotellene produseres i Säffle - med trær som har vokst i Värmlands skoger, og settes deretter sammen på hotellets tomt. 

Ambisjonene er å bygge hoteller, der bærekraft står i fokus med fornybar energiproduksjon fra solcellepaneler og jordvarme, samt digitale løsninger som vil være ressurseffektive både for folks tid og for klimaet.

Alle Stopover-hotellene introduserer også et helt nytt restaurant- og matkonsept: Viaggio. Viaggio vil tilby en variert italiensk meny for både barn og voksne. Med søkelys på kvalitet, rask servering og autentiske smaker, fyller Viaggio et etterlengtet tomrom i dagens restauranttilbud langs veiene. Restauranten er åpen for både hotellgjester og forbipasserende, og alle hotell vil tilby «drive-through» for bilister som vil ha god mat uten lengre stopp enn nødvendig.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS