Christine Løksti og Henry Hansen tar over som vertskap på Rognan Hotell. (Foto: Rognan Hotell/Pressefoto)
Christine Løksti og Henry Hansen tar over som vertskap på Rognan Hotell. (Foto: Rognan Hotell/Pressefoto)

Nytt vertskap på Rognan Hotell

Ekteparet Christine Løksti og Henry Hansen ser et stort potensial for Rognan Hotell som møtehotell i Salten. Fra årsskiftet tar de over driften av hotellet på bryggekanten i Saltdalsfjorden gjennom sitt eget selskap, CHH AS.

Publisert
Rognan Hotell i vinterpryd. (Foto: Rognan Hotell)
Rognan Hotell i vinterpryd. (Foto: Rognan Hotell)

Ti måneder er gått siden Henry Hansen (51) tok over som arbeidende styreleder i Rognan Hotell AS. I februar kom kona Christine Løksti (37) med på laget.

Hansen har arbeidet hele sitt yrkesaktive liv innenfor kjedestyrte hoteller, senest som hotelldirektør på Scandic Havet i Bodø.

Ekteparet er overbevist om at Rognan Hotell skal bli en sterk aktør og tilbyder av møter, kurs og konferanser for inntil 100 personer.

Trer i kraft fra nyttår

Fra signeringen. (Foto: Rognan Hotell/Pressefoto)
Fra signeringen. (Foto: Rognan Hotell/Pressefoto)

Forrige uke fikk de ansatte presentert nyheten om at ekteparet tar over driften av hotellet gjennom sitt heleide selskap CHH AS. CHH har en langsiktig leieavtale med Rognan Hotell Eiendom om å leie hotellbygget. Selskapet tar over gjennom en virksomhetsoverdragelse, slik at de ansatte blir med videre og beholder sine rettigheter

Endringen trer i kraft fra nyttår.

– Vi har fått prøvd oss noen måneder nå. Til tross for de rådende omstendighetene i reiselivet, ser vi at det er mulig å skape vekst for dette hotellet. Vi har store arealer, en fantastisk beliggenhet i rolige omgivelser på bryggekanten og et sterkt matfokus. Til tross for en tilbaketrukket plassering på Rognan, er vi sentralt plassert: Én times togtur fra Bodø eller Mo i Rana. Summen av dette skal gjøre Rognan Hotell til møtehotellet mellom Bodø og Mo, sier en offensiv Henry Hansen.

Har ledet Scandic Havet i Bodø

– Vi har et livskraftig næringsliv rundt oss på «begge sider», og skal levere møter, kurs og konferanser av høy kvalitet til dette markedet. Rognan, Saltdalsfjorden, stillheten og roen på kaikanten er den perfekte rammen for møter, strategisamlinger og kurs/konferanser med inntil 100 deltakere, følger kona Christine Løksti opp.

Hansen har arbeidet hele sitt yrkesaktive liv innenfor kjedestyrte hoteller, senest som hotelldirektør på Scandic Havet i Bodø. Rognan Hotell er det første frittstående hotellet den erfarne hotelldriveren har arbeidet ved. Det endte altså med overtakelse.

Fremtidsrettet og bærekraftig hotell

– Det er et samspill av tilfeldigheter, timing og bekjentskaper. Jeg ble kontaktet og spurt om å gjøre en jobb ved hotellet. Det har gått så bra at vi tar over som vertskap gjennom eget selskap fra årsskiftet. Vi har signert langsiktige kontrakter med eierne av bygget, og vil bygge stein på stein for å etablere et fremtidsrettet og bærekraftig hotell på Rognan, sier han.

Kona er utdannet innen internasjonal markedsføring, og har de siste årene jobbet i Forsvarsbygg. Sammen vil de utgjøre vertskapet på Rognan Hotell. Formelt er hun daglig leder i driftsselskapet, han styreleder. I det daglige fordeler de arbeidsoppgavene slik at Løksti tar seg av salg og marked, mens Hansen er ansvarlig for drift og leveranser «på huset».

– En perfekt match, sier Roger Øksheim – saltdaling og Rognan-patriot.

– Et hotelltilbud i Rognan

Rognan Hotell. (Foto: Rognan Hotell)
Rognan Hotell. (Foto: Rognan Hotell)

Gjennom Edelfisk AS overtok han både eiendom og driften av Rognan Hotell i 2017 sammen med Wenberg Fiskeoppdrett. Ikke fordi noen av oppdrettsaktørene hadde et sterkt ønske om å drive hotell. – Fordi Rognan skulle ha et hotelltilbud, sier Øksheim patriotisk.

Når Christine og Henry tar over driften fullt ut fra årsskiftet, ser han engasjementet som vellykket.

– Vi har eid både driftsselskap og eiendom. Nå får vi på plass profesjonelle drivere som tar over med et langsiktig perspektiv. At Henry, og etter hvert Christine, kommer inn og ser potensiale for videre vekst og utvikling av hotellet, bør være en glede og vitamininnsprøytning for hele Saltdal og Rognan. De kommer utenfra og ser muligheter. Som lokalpatriot kjenner jeg at jeg blir stolt over det, sier Øksheim.

Edelfisk og Wenberg Fiskeoppdrett skal fortsatt eie eiendomsselskapet. De har forpliktet seg til en stor oppussing av hotellet på bryggekanten som en del av avtalen med de nye eierne av driftsselskapet.

Pressemelding

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS