Nordic Choice Hotels er på topplisten over mest attraktive arbeidsgivere for norske økonomer. (Foto: Nordic Choice Hotels)
Nordic Choice Hotels er på topplisten over mest attraktive arbeidsgivere for norske økonomer. (Foto: Nordic Choice Hotels)

Nå vil økonomene arbeide i hotellbransjen

I den årlige Universum-undersøkelsen blant norske yrkesaktive, kommer Nordic Choice Hotels på en sterk sjetteplass av foretrukne arbeidsgivere for norske økonomer.

Publisert

Hotellkonsernet er med det den mest attraktive arbeidsgiveren i reiselivsbransjen.

– Dette er et stort kompliment for oss. Hotellbransjen er en bransje i sterk vekst som har behov for arbeidskraft. At økonomene oppfatter oss som en attraktiv arbeidsgiver er vi stolte av og glade for, sier administrerende direktør i Nordic Choice Hotels, Torgeir Silseth, i en pressemelding.

Store fremtidsmuligheter

Det svenske selskapet Universum har i 30 år gjennomført årlige undersøkelser for å kartlegge de mest attraktive arbeidsgiverne for studenter og yrkesaktive. Funnene i undersøkelsene brukes til å evaluere omdømme, synlighet og attraktiviteten til et bredt spekter av ulike bedrifter. I årets norske undersøkelse er nærmere 10 000 yrkesaktive med høyere akademisk bakgrunn fra økonomi, IT, rettsvitenskap og ingeniørvitenskap forespurt.

– Etter drøyt to år i hotellbransjen, kan jeg skrive under på at den er et spennende sted å være også for økonomer. Med den veksten vi står foran i Nordic Choice Hotels de kommende årene, vil det være ypperlige muligheter for dyktige økonomer hos oss, sier «CFO» i Nordic Choice Hotels, Trine Marsdal.

Fornøyde økonomer

Hotellkonsernet har i dag drøyt 100 økonomer ansatt innenfor finans, regnskap, revenue management og drift. Også i Universums studentundersøkelse tidligere i år, endte Nordic Choice Hotels som den mest attraktive arbeidsgiveren i reiselivsbransjen, noe som lover godt for rekrutteringen fremover.

– Vi ser at når vi rekrutterer, er våre verdier innen miljø og sosialt ansvar et hovedargument for mange for å søke seg til oss. Vår dedikerte og langvarige forpliktelse innenfor disse områdene, er vi trygge på at gir oss høy troverdighet på disse verdiene. Økonomiavdelingen er også en av dem som scorer aller best på medarbeidertilfredshet år etter år, og derfor tror vi også at våre ansatte er avgjørende ambassadører for at andre ser oss som en attraktiv arbeidsgiver, sier Silseth.

I høst har konsernets kjede Clarion Hotel fått mye oppmerksomhet for deres måte å rekruttere ansatte. Rundt 1700 stilte til åpen audition for en av 250 stillinger på Clarion Hotel The Hub, som åpner 1. mars 2019.

Pressemelding

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS