Radisson Blu Hotel Tromsø. (Foto: Morten Holt)

Energismarte løsninger på Tromsø-hotell

Ved å velge energismarte løsninger i oppussingen av hotellet, sikret Radisson Blu Hotel i Tromsø en energisparing på hele 25 prosent i 2015.

Publisert
Radisson Blu Hotel i Tromsø har oppgradert store deler av hotellet. (Foto: Rezidor)

Hotellet vant dermed hotellkjedens miljøpris, og forrige uke mottok de 130 ansatte hver sin Think Planet-sykkel som takk for innsatsen.

– Vårt mål er å gi gjestene våre førsteklasses hotellopplevelser, og renoveringen av hotellet ga både førsteklasses miljøresultater og fornøyde gjester, sier hotelldirektør Dag Høybakk på Radisson Blu Hotel i Tromsø i en pressemelding.

Energismarte løsninger hos Radisson Blu Hotel i Tromsø. (Foto: Rezidor)

Tiltak gjort for å spare energi

Radisson Blu Hotel i Tromsø har gjennomgått en omfattende renoveringsprosess og har blant annet pusset opp møte- og konferanselokalene, oppgradert resepsjonen, modernisert personalgarderobene og fått ny fasade.

Ved å velge energismarte løsninger i oppussingen av hotellet, sikret Radisson Blu Hotel i Tromsø en energisparing på hele 25 prosent i 2015. (Foto: Morten Holt)

– Mange av tiltakene som er gjort for å spare energi er ikke synlige for gjesten. I tillegg til å spare miljøet har for eksempel møtelokalene nå det nyeste innen tekniske løsninger og moderne design som skal inspirere møtedeltagerne, forteller Høybakk.

Små detaljer

Hotellet i Tromsø feirer i år 45-årsjubileum. (Foto: Morten Holt)

Av energisparende tiltak slås blant annet lyset automatisk av når møterommene ikke brukes. 400 vinduer i hotellet er skiftet ut til trelags, lydtette vinduer og ca. 60 prosent av de mer enn 10 000 lyspærene er byttet ut med led-pærer.

– Det er de små detaljene som til sammen utgjør den store forskjellen, fortsetter hotelldirektøren.

Restauranten Charly’s har fått nytt interiør, ny meny og har tatt tilbake det originale navnet. (Foto: Rezidor)

Feiret 45 år og gullmedalje i miljø

Med sine smarte energisparende tiltak og imponerende resultater vant Radisson Blu Hotel i Tromsø hotellkjedens Think Planet-pris. Hvert år konkurrerer mer enn 460 Rezidor-hoteller verden over om å ha de beste miljøbesparende tiltakene og i år vant Tromsø-hotellet den gjeve prisen. Hotellet fyller også 45 år i år, og benyttet anledningen til å feire de ansatte.

– Flere av våre medarbeidere har jobbet hos oss i flere tiår og gjør hver dag sitt ytterste for å gi gjestene våre minneverdige hotellopphold. De ansatte har bidratt til å finne energismarte løsninger og har kommet med gode forslag. Sammen har vi klart å utgjøre en stor forskjell og da var det ekstra hyggelig å feire hotellets fødselsdag med å kunne gi alle en «Think Planet»-sykkel, sier Høybakk.

Charly’s

Sammen med Link Arkitektur brukte Radisson Blu Hotel i Tromsø vintermånedene på å renovere og oppgradere restauranten Charly’s. Restauranten, som har fått nytt interiør, ny meny og har tatt tilbake det originale navnet, har allerede blitt godt mottatt av gjestene.

– «Charly's Bar and Grill» var kjent som kanskje den beste restauranten og dansestedet i Tromsø på 70- og 80-tallet. Det nye Charly’s er en intim a la carte-restaurant og til gjestenes store glede tilbyr vi fortsatt «Husets plankestek», sier restaurantsjef Kent-Are Jakobsen hos Charly’s ved Radisson Blu Hotel i Tromsø.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Powered by Labrador CMS