Thon Hotel Linne i Oslo vokser kraftig. Her hotelldirektør Are Gald.

Fra 52 til 394 hotellrom på 12 år

Thon Hotel Linne vokser og vokser, og blir snart hovedstadens femte største hotell. – Sommeren 2018 kan vi tilby 394 rom, sier hotelldirekør Are Gald.

Publisert
Slik blir Thon Hotel Linne, når det står helt ferdig utbygd sommeren 2018. (Illustrasjon: Hille Mellbye Arkitekter)

– Vi er i gang med å utvide kapasiteten. Når vi nå bygger ut, øker vi kapasiteten fra 230 rom og ender opp med 394 rom, samt 10 møterom. Utbyggingen gjennomføres trinnvis i tre trinn, der to av byggene blir ferdig sommeren 2017. Vi holder nå på med å innrede de første nye etasjene i trinn 1. Siste byggetrinn skal være ferdig sommeren 2018, opplyser hotelldirektør Are Gald på Thon Hotel Linne.

Hotell fra 1969

Hotellet ligger mellom Veitvet og Risløkka i Oslo, ikke så langt fra Bjerke travbane, og ble startet som hotell i 1969.

I 2006 kjøpte Norwegian Hospitality Group og Olav Thon Gruppen hotellet. Hotellet besto den gang av 52 hotellrom. I tillegg lå det inne en leieavtale på 56 rom til. I 2011 ble ytterligere to bygg til kjøpt opp av nevnte eiere.

Fra et av rommene på Thon Hotel Linne. (Foto: Hotellet)

Parallelt med dette ble det jobbet med å utvide eksisterende bygning. Den sto ferdig i 2012, og kapasiteten økte da fra 52 rom til 230 rom med det nevnte oppkjøpet. I hotellet ble det også bygget ni nye møterom med en totalkapasitet på 230 personer.

Fra 52 rom i 2006 til 394 rom i 2018

– Hotellet har hatt en fin økning de 10 årene vi har drevet, og det pågående prosjektet er største utbyggingen vi har hatt. Nå bygges det 164 nye rom og et nytt stort konferanserom. I tillegg renoverer vi store deler av eksisterende bygningsmasse, melder hotelldirektør Are Gald.

Planen er at ferdigstillelse av hele utbyggingen skal være juni 2018, men allerede i mai/juni i år (2017) vil to tredjedeler av utbyggingen være fullført.

– De første etasjene åpnes nå i februar 2017. Hotellet blir fortsatt drevet som et Thon Conference-hotell. Likevel blir det litt spesielt, da vi kommer til å ha 100 rom utstyrt med minikjøkken. En del av disse rommene vil bli forbeholdt langtidsleie, og er i en egen bygning i hotellet, opplyser Gald.

Full drift under utbyggingen

Thon Hotel Linne har i byggeperioden hatt tilnærmet full drift, og satser på å fortsette med det til utbyggingen står ferdig.

– Det er selvsagt en krevende prosess, men våre gjester syns det er spennende å se på utviklingen fra gang til gang de kommer til oss, sier hotelldirektør på Thon Hotel Linne, Are Gald.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Powered by Labrador CMS