Skisse av det nye hotellet, som skal stå ferdig på Brennemoen/Slitu i oktober 2018. Marit Bjørnland er ansatt som hotelldirektør. (Illustrasjon: Lorentz Kielland Arkitekter)

Bjørnland skal lede nytt Østfold-hotell

Marit Bjørnland er ansatt som hotelldirektør for det nye Scandic-hotellet som åpnes på Brennemoen i indre Østfold høsten 2018. Hun starter i stillingen 1. april.

Publisert
Marit Bjørnland er ansatt som hotelldirektør for Scandic-hotellet som åpnes i indre Østfold til høsten. (Foto: Arkiv) 

Bjørnland, som er bosatt i Sarpsborg, har bred hotellerfaring fra flere andre hoteller i Østfold og Akershus, og har også ledet Quality Spa & Resort Strömstad.

Marit Bjørnland. (Foto: Scandic Hotels)

Bred bakgrunn fra Quality Hotels

Hun kommer nå fra stillingen som daglig leder i byselskapet til Sarpsborg by, men har erfaring fra hotelldrift gjennom nesten 30 år.

Bjørnland har vært direktør ved Quality Sarpsborg Hotel på Grålum, og har også ledet Quality Spa & Resort Son og Quality Spa & Resort Holmsbu, i tillegg til det nevnte spahotellet i Strömstad. Hun har også bakgrunn fra Scandic Hotels, som salgssjef på Scandic Sarpsborg.

Les også: Bjørnland til Quality Hotel & Resort Sarpsborg (publisert 2010)

Bjørnlands femte hotellåpning

– Dette blir min femte hotellåpning, og jeg føler virkelig at jeg har kommet hjem igjen og er i mitt rette element, sier Marit Bjørnland.

Hotellet på Brennemoen har fortsatt ikke noe navn, men det skal være klart i løpet av kort tid. (Illustrasjon: Lorentz Kielland Arkitekter)

Bjørnland har jobbet i hotell- og reiselivsbransjen i mer enn 20 år, og hun er entusiastisk over alle mulighetene som ligger i det å forme et hotell fra starten av. Spesielt viktig ifølge henne er det å være med å sette en god arbeidskultur med gode rekrutteringer.

– Hotellet vil få om lag 20 ansatte, og det å sette sammen det rette teamet til åpning har min høyeste prioritet akkurat nå. Å drive hotell handler om å skape de gode møtene mellom gjest og ansatt, og da søker vi etter medarbeidere som ønsker å yte den servicen som våre gjester fortjener og forventer når de besøker oss, sier hun.

Foreløpig uten navn

Navnet på det nye hotellet er ikke klart. Både Scandic Brennemoen og Scandic Askim Mysen Hotell har vært nevnt, men det endelige navnet skal, etter det Horecanytt.no/Horeca erfarer, være klart i løpet av relativt kort tid.

Hotellet på Brennemoen, med beliggenhet ved E18 i Indre Østfold, midt mellom Askim og Mysen, skal ferdigstilles høsten 2018. Planlagt åpning er i oktober.

Får rundt 100 rom

Det er Norlandia Hotel Group som bygger hotellet sammen med Brennemoen Eiendom AS, og hotellet vil romme rundt 100 rom og 200 senger fordelt på tre etasjer.

Hotellet vil også få en restaurant med plass til rundt 150 gjester og en konferansesal for nærmere 200, samt en rekke mindre møterom. Det nye Scandic-hotellet blir Østfolds tredje største kurs- og konferansesenter når det åpnes.

– Et naturlig samlingspunkt

– Det nye hotellet ved Brennemoen i Indre Østfold vil bli et naturlig samlingspunkt for reisende og besøkende på veien mellom Stockholm og Oslo. Det er stort potensiale i alle segmenter i dette området, både for jobbreisende og konferansevirksomhet, samt ferie- og fritidsgjester, har Norges Scandic-sjef, Svein Arild Steen-Mevold, tidligere uttalt.

Les også: To nye Scandic-hoteller

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Powered by Labrador CMS