Illustrasjon: Nordic Choice Hotels
Illustrasjon: Nordic Choice Hotels

Brygger øl på brødrester

Som en del av kampen mot matsvinn har Nordic Choice Hotels brygget øl på brødrester fra hotellene. 80 kilo brød har blitt til nesten 3000 flasker øl.

Publisert

Ølen, som har fått navnet «No Crumbs Left», er brygget på Klackabacken Brewery i Kristianstad, og vil være tilgjengelig på utvalgte Nordic Choice-hoteller. Ølen ble også servert også i forbindelse med EAT Food Forum i Stockholm i juni.

80 kilo tørkede brødrester

Reduksjon av matsvinn var ett av hovedtemaene på årets EAT Stockholm Food Forum.

I fire år har Nordic Choice Hotels støttet ulike entreprenører gjennom Local EAT Award. I år har konsernet selv stått for innovasjonen, med en velsmakende løsning på en konkret utfordring i egen bransje.

– Vi jobber kontinuerlig med å finne nye løsninger for å kutte matsvinn på alle våre hoteller. Når vi nå brygger øl på brødrester er det ett av flere tiltak for å redusere matsvinnet. Dette vil også bidra til å nå målet om 20 prosent reduksjon i matavfall innen 2020, sier «Director of Sustainability» i Nordic Choice Hotels, Cathrine Dehli.

Ikke en eneste brødsmule i søpla

Prosjektet er et pilotprosjekt der fire hoteller i Skåne har bidratt med totalt 80 kilo tørket brødrester. Dette har generert cirka 1000 liter øl.

– Matsvinn er et stort problem i hele hotellbransjen. Produksjon av krutonger er en vanlig måte å benytte seg av brødrester på. Men det er en grense for hvor mye krutonger et hotell kan servere. Vi håper at vi på sikt vil vi kunne skalere pilotprosjektet slik at ikke en eneste brødsmule går i søpla, sier Cathrine Dehli.

Følgende hoteller vil servere ølen

Quality Hotel Grand i Kristianstad, Clarion Collection Hotel Temperance og Clarion Hotel & Congress Live I Malmö, Quality Hotel Globe og Nordic Light i Stockholm, samt Clarion Hotel Wisby vil servere «No Crumbs Left».

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Powered by Labrador CMS