Johan Kvalheim drar til Japan for sjømatrådet. Han tar over etter Gunvar Wie. (Foto: Tom Haga)

Blir Norges Sjømatråds nye utsending til Japan og Sør-Korea

Johan Kvalheim blir Norges sjømatråds nye utsending til Japan og Sør-Korea. Han overtar etter Gunvar Wie, trolig ved nyttår 200/2021.

Sjømatrådets tidligere utsending i Frankrike, Johan Kvalheim, blir Norges Sjømatråds nye utsending i Japan og Sør-Korea.

Helt siden Kvalheim kom hjem fra Frankrike i 2013, etter seks år som fiskeriutsending for sjømatrådet, har både han og familien drømt om et lignende utenlandsopphold.

– At jeg får muligheten til å ta en runde nummer to som utsending for sjømatrådet, er helt utrolig. Dette er drømmejobben, vi gleder oss veldig, sier Johan Kvalheim, som går fra jobben som daglig leder hos verdens største sjømatkonferanse, North Atlantic Seafood Forum, NASF.

Bred erfaring innen sjømatnæringen

Kvalheim har bred utdanning og erfaring innen næringen. Han har blant annet jobbet som administrerende direktør hos MSD Animal Health Norge, som utvikler og selger vaksiner og lusemidler til oppdrettsnæringen, og han var med på oppstarten av Star Seafood AS. Som nyutdannet fiskerikandidat, med MBA fra Paris, begynte han karrieren med ni år på salg hos Hallvard Lerøy, før han i 2007 begynte på seks år som fiskeriutsending til Frankrike og Storbritannia.

– Jeg er født og oppvokst i fiskerinæringen, så for meg er sjømat hobby og lidenskap. Og at jeg nå skal jobbe med norsk sjømat i Japan og Sør-Korea, som er to utrolig spennende og viktige markeder, er noe jeg virkelig ser frem til, sier Kvalheim.

Gleder seg til nytt samarbeid

Men det er ikke bare Kvalheim som er fornøyd med nyansettelsen. Hans nærmeste leder hos sjømatrådet, Børge Grønbech, direktør for globale operasjoner, gleder seg til å starte opp et nytt samarbeid med Kvalheim.

– Jeg er svært fornøyd med ansettelsen av Johan Kvalheim. Han har bred, internasjonal erfaring, god kjennskap til næringen og ikke minst kompetanse innenfor Sjømatrådets virksomhetsområder, som markedsføring, PR og markedsinnsikt, sier han.

Grønbech er glad for at Kvalheim søkte seg tilbake til sjømatrådet, for erfaringene hans er verdifulle.

– Når vi nå har signert Kvalheim, vet vi at sjømatrådet og næringen får tilført betydelig kompetanse til å videreutvikle det solide markedsarbeidet som er gjort i Japan og Sør-Korea de siste årene, konstaterer Grønbech, som takker nåværende utsending, Gunvar Wie, for jobben han har gjort.

Foreløpig ser det ut til at Kvalheim tar over jobben til Wie fra nyttår.

Pressemelding

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS