Illustrasjonsfoto: Morten Holt

Kantiner sier opp rekordmange ansatte

Én av to kantiner har sagt opp ansatte, og like mange har planer om det samme. 8 av 10 har permittert ansatte. – Krisen er nesten ikke til å fatte, sier direktør for bransjen i NHO Service og Handel, Jorulf Brøvig Silde.

Publisert

NHOs medlemsundersøkelse, som ble klar denne uken har dystre tall. Kantiner opplever stor svikt i etterspørselen.

Lavere etterspørsel og kanselleringer

Over ni av ti svarer at de har merket lavere etterspørsel og kanselleringer siste fire uker som følge av koronakrisen. Hjemmekontor og nødvendige smittevernstiltak fører til at kundegrunnlaget i mange tilfeller er fullstendig borte og da er det viktig at bransjen blir tilstrekkelig kompensert for dette.

– Mindre og sårbare aktører er særlig utsatt og helt avhengig av å få kompensasjon gjennom støtteordninger. Mange bedrifter belastes ytterligere ved at servering til arrangementer, seminar og konferanser bortfaller som følge av strenge smittevernshensyn, sier Jorulf Brøvig Silde.

NHOs medlemsundersøkelse er basert på 3800 svar. 530 respondenter er medlemsbedrifter i NHO Service og Handel.

Undersøkelsen

Hovedfunn medlemsundersøkelse «Kantiner»

92 % har merket lavere etterspørsel og kanselleringer siste fire uker (Totalt NHO: 70 %).

50 % har gjennomført oppsigelser (Totalt NHO: 14 %)

50 % har planer om oppsigelser (Totalt NHO: 17 %)

17 % av bedriftene frykter konkurs (Totalt NHO: 14 %)

83 % av bedriftene har permittert ansatte (totalt NHO Service og Handel: 26 %)

Fakta om undersøkelsen:

Sendes til alle medlemsbedrifter, 3800 svar for NHO totalt. 530 respondenter for NHOSH.

NHO Service og Handel er den nest største landsforeningen i NHO, med 7200 virksomheter som sysselsetter rundt 160 000 ansatte.

Bransjeforening Drift og Service (herunder kantiner) har 2560 medlemsbedrifter som omsetter for 23 mrd og består av 20 000 årsverk

Pressemelding

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS