Illustrasjonsfoto: Morten Holt
Illustrasjonsfoto: Morten Holt

Reiselivskommuner gjør det best i kommune-NM

Det er de reiselivsrelaterte kommunene som gjør det best i kommune-NM 2018.

Publisert

– Reiselivsnæringen trekker kommuner framover, konkluderer NHO Reiseliv-direktør Kristin Krohn Devold.

Kompetanse, arbeidsmarked, næringsliv og kommuneøkonomi

Nylig presenterte NHO resultatene fra sitt årlige kommune-NM, der alle kommunene måles på områder som kompetanse, arbeidsmarked, næringsliv og kommuneøkonomi.

Rogalandskommunen Sola rangeres høyest av kommunene, etterfulgt av Oslo, Bærum og Austevoll. Kommuner på Østlandet og byområdene langs hele kysten (Kristiansand, Stavanger, Bergen, Florø, Ålesund, Molde, Bodø, Harstad, Tromsø og Alta) er også blant de høyest rangerte.

I tillegg kommer reiselivskommuner i indre Nordfjord og indre Sogn, samt kommuner tilknyttet vintersportområder på Østlandet, høyt opp på listen.

Reiselivssatsing gir uttelling

– Det er særlig bykommunene og kommunene rundt disse som kommer godt ut, og det er ikke overraskende, men rapporten viser også at mindre kommuner som satser spesielt på reiseliv, rangeres høyt. Det er også gøy å se at kommuner som har satset spesielt på reiseliv de siste årene, har gjort et solid hopp på målingen, sier NHO Reiseliv-direktør Kristin Krohn Devold.

– Reiselivet er i vekst og bidrar til flere arbeidsplasser og økte inntekter til kommunen. En kommune uten reiseliv vil slite med å holde på sine innbyggere. Det viktigste for kommunene er å få unge familier til å bosette seg der og bidra med skatt. Reiselivet skaper liv og sosiale møteplasser, som gjør at folk både vil bli boende og flytte dit, sier Krohn Devold.

Her kan du se hvor din kommune havnet i kommune-NM 2018

Les hele saken på NHOReiseliv.no

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS