Illustrasjonsfoto: Morten Holt
Illustrasjonsfoto: Morten Holt

Steng restauranten din!

– Jeg ser med skrekk at noen velger å holde restaurantene åpne, tross sterke anbefalinger om å stenge. Min oppfordring til dere alle som har åpent: STENG, skriver visepresident i NKL og restauranteier Kim Håvard Larsen på sin Facebook-side.

Publisert
Visepresident i NKL, Kim Håvard Larsen. (Foto: Nordsveenfoto.no/NKL)
Visepresident i NKL, Kim Håvard Larsen. (Foto: Nordsveenfoto.no/NKL)

Dette er posten som Larsen, som driver Umami i Harstad, la ut på sin FB-side:

«Kjære kollega, steng restauranten!

Som restauranteier og arbeidsgiver er den kommende tiden en utfordring, men jeg er helt sikker på at dette skal vi overleve sammen.

Mange av oss har valgt å stenge restaurantene våre som følge av strenge restriksjoner fra FHI og regjeringen. Selv om dette er svært krevende økonomisk, er det livsviktige og riktige føringer. Jeg skulle ønske vi slapp, men nå må vi stå sammen og sørge for å ta rotta på viruset.

Jeg ser med skrekk at noen velger å holde restaurantene åpne, tross sterke anbefalinger om å stenge. Har dere tenkt på hvilken risiko dette medfører, hvilken rolle du velger å spille? Noen tenker at med strengere rutiner, bedre renhold og mengder med desinfeksjon så har vi kontroll. Realiteten er nok dessverre den at akkurat nå har ingen kontroll på spredningen av Covid-19.

Min oppfordring til dere alle som har åpent: STENG. La ikke oss som bransje være en arena for smitte. La oss ikke friste med muligheten for en sosial stund midt i en pandemi. Vi har ingen kontroll på gjestenes adferd og hvem de er sammen med før de kommer inn i restauranten. Selv om de holder avstand i restauranten, klemmer de kanskje når de møtes, deler en taxi eller generelt tar lett på situasjonen. La oss unngå å samle mennesker akkurat nå. Eneste måten vi holder sammen på og viser solidaritet er ved å holde avstand. Da vil forhåpentligvis tiden med stengte dører og permitteringer bli så kort som mulig.

Mange av dere tilpasser driften til å gjelde utlevering og take-away. Stå på, folk trenger mat selv om de er hjemme!

Lykke til i en krevende tid. Dere er gull alle sammen».

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS