Svein Jæger Hansen har arbeidet i 25 år på Scandic Meyergården, 19 av dem som kjøkkensjef. (Foto: Morten Holt)

Kvart århundre som kokk og kjøkkensjef på samme hotell

Svein Jæger Hansen startet sin karriere som 22-åring på Meyergården Hotell i 1994. Seks år senere, i 2000, ble han kjøkkensjef. Siden har han hatt den rollen.

Publisert
Svein Jæger Hansen med sin villmarksakevitt. (Foto: Scandic Meyergården)

Jæger Hansen har vært aktiv som lokalmatformidler, og ført tradisjoner og håndverket videre gjennom 25 år på Scandic Meyergården Hotell. Han har satt Nordland og Helgeland på matkartet i Norge og utlandet gjennom en årrekke.

Svein Jæger Hansen på scenen sammen med Truls Svendsen. (Foto: Scandic Meyergården)

Lidenskap fra moren

Lidenskap til mat og mennesker kom i tidlig alder. Han forteller at han fikk lidenskapen av sin mor.

– Min mor har vært superflink med mat gjennom hele livet. Hun var kjøkkensjef på Toppen i Mosjøen. Jeg tok først tre år handel og kontor med markedsføring, så førstegangstjenesten. Etter det tok jeg kokkefaget med to år på skole, og fikk da fem tilbud om lærlingplass i Nordland. Jeg synes Meyergården var det som fristet aller mest, samtidig som min nåværende kone fikk mulighet til å studere til hjelpepleier i Mo i Rana, sier Svein Jæger Hansen.

Fra Svein Jæger Hansens tidlige år på Meyergården Hotel. (Foto: Scandic Meyergården)

Les også: Scandic-kokk Jæger Hansen med villmarkskokebok

I endring

Livet som kokk på 90-tallet var ganske annerledes enn i dag. Det var mye produksjon av tradisjonell husmannskost. Nå i 2019 har gjestene endret seg. De ønsker mer moderne mat og kjappe måltider.

Svein Jæger Hansen har servert tusenvis av måltider i sin 25-årige karriere på Scandic Meyergården. (Foto: Scandic Meyergården)

– De reiser mye mer utenlands på ferie og opplever gode smaker. Det gjør at kravene og trendene har endret seg drastisk, sier han.

Svein Jæger Hansen foran den gamle delen av hotellet. (Foto: Morten Holt)

Les også: Villmarkskokken markerer seg

Satt Nordland på matkartet

– Det beste minnet fra min «yngre» karriere må være da jeg kom ut med min første kokebok; Polarsirkelmat. Jeg så det at inspirerte mange til økt matglede. Så har jeg hatt mange titall kokkelærlinger, som har fått god opplæring på Meyergården, og det er artig å se dem videre i sitt livsløp, sier kjøkkensjef Jæger Hansen.

Høsten 2019 kommer Villmarkskokeboken. (Foto: Scandic Meyergården)

– Jeg har hatt en herlig arbeidsgiver gjennom aller år, som har sett at team Meyergården får gode tilbakemeldinger fra gjestene. Vi byr på oss selv, og leverer kvalitet, og har vært med å sette Nordland på matkartet gjennom mange år, sier Jæger Hansen videre.

– Jeg har satt stor pris på at jeg har hatt flotte arbeidskollegaer. Uten dem hadde det vært vanskelig å få dette til. Så er jeg ydmyk og glad for at jeg har fått lov til å kunne dyrke min lidenskap til mat og drikke. Det største høydepunktet var kanskje da vi laget mat til statsminister Erna Solberg og 488 gjester. Vi serverte helgrillet elg, som jeg selv hadde skutt. Vår storsal Spektrum har vært en arena med gode opplevelser og glede for våre gjester.

Les også: Svein Jæger Hansen lanserer villmarksakevitt

Fantastisk ambassadør for regionen

Hotellsjef på Scandic Meyergården, Ruben Nilsen Robertsen, sier at Svein Jæger Hansen er en fantastisk ambassadør for regionen og kokkeyrket.

Svein Jæger Hansen ble portrettert i magasinet Horeca for noen år tilbake. (Foto: Morten Holt)

– Svein Jæger Hansen har gjennom alle år vært med å skape blest om det matglade budskap. Nå til dags er det ganske unikt for hotellbransjen i Norge å kunne vise til en kjøkkensjef med 25 år på samme arbeidsplassen. Kreative sjeler som for eksempel Jæger Hansen trenger frihet til å utøve sin lidenskap/kunst på og utenfor arbeidsplassen. Det har han fått hos oss, og da det blir magi, sier hotellsjefen smilende.

Entusiastisk

Alltid entusiastiske og blide Svein Jæger Hansen har en sjel med kreativitet og engasjement på høyt nivå. Når han entrer rommet, blir du automatisk glad.

– Vi gratulerer Svein Jæger Hansen med jubileet, og håper på mange år til. Når det gjelder rekrutteringen til kokkeyrket, er det som kjent en utfordring. Vi opplever selv at det har blitt vanskeligere for hvert år å finne kokker med rett kompetanse på utlyste stillinger, sier Nilsen Robertsen.

Les også: Svein Jæger Hansen ble Reinsdyrkokken 2017

To kokkelærlinger

Scandic Meyergården har vi to kokkelærlinger til enhver tid. Etter fullført praksis er det forståelse for at noen ønsker å flytte til en større by.

– Det er både for å hente inspirasjon, få bredere erfaring og nye utfordringer. Da må vi gjøre en best mulig jobb for å være en attraktiv arbeidsgiver når de kommer hjem igjen, sier Nilsen Robertsen.

Les også: Lanserer Helgelandsbrødet med kongsgress

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Svein Jæger Hansen

Dette er noen av høydepunktene i Svein Jæger Hansens 25 år lange kjøkkensjef-karriere på Meyergården.

2019 - Årets første Dyrsku`n-kokk i Seljord og dommer i lokalmatkonkurranse, med å løfte frem lokalmat.

2018 - Ga ut Villmarksakevitt med Odd Johan Nelvik og Jon Bertelsen, med kongsgress fra Polarsirkelen. Fås kjøp på Vinmonopolet og Scandic-hoteller.

2017 – Representerte Scandic-kjeden og Norge med statsråd Jon Georg Dale i Berlin under Grune Worche med lokalmat.

2017 - Serverte sin egenskutte elg under Agenda Nord Norge konferansen for 480 gjester med statsminister Erna Solberg.

Nominert til Ingrid Espelid Hovigs Matkulturpris 2016.

Fem år som viltkokken under Matstreif, som vant årets stand med rein.

Tok verdensrekord med steking av suovas (rein) under Arctic Race 2016 på Saltfjellet, (1242 stk på 60 minutter) med ARV - Arctic Rein og Vilt med John Anders Lifjell.

Gründer bak Helgelandsbrødet, som har gitt ut over 550 000 kroner til barn og ungdom over hele Helgeland.

Fast villmarkskokk i magasinet Villmarksliv over flere år, med utallige oppskrifter med vilt og det man fanger i naturen.

Tildelt en rekke priser som Årets reinsdyrambassadør, Årets Rana-ambassadør og Årets tørrfiskambassadør i Italia.

Gitt ut kokeboken Polarsirkelmat, Polarsirkelvin, villmarkskaffe og nå til høsten 2019 gir han ut Villmarkskokeboka med forlaget Egmont

Powered by Labrador CMS