Klart for Mathallen!

I begynnelsen av oktober åpner Mathallen på Vulkan i Oslo. Dette blir noe helt nytt for oss nordmenn.

Publisert

Denne lederartikkelen er hentet fra Horeca 5/2012:

Vi gleder oss! Andre europeiske storbyer har sine mathaller med et myldrende menneskeliv. Etter 2. oktober skal det også myldre på det gamle industriområdet på Grünerløkka – selv om noen i utgangspunktet stilte seg skeptisk til en etablering av Mathallen litt utenfor sentrumsområdet.

Men matfestivalen Forsmak i mars viste at publikum fant fram; hele 30 000 mennesker tok turen til Mathallen for å se nærmere på hva dette skulle bli. Samtidig satte Forsmak virkelig fart på aktørene. De kom løpende til markedssjef og utleieansvarlig for Mathallen, Frode Rønne Malmo.

– Vi opplevde en skikkelig ketchupeffekt for utleien. Interessentene, som allerede hadde vist sin interesse uten å ta steget fullt ut, hoppet ned fra gjerdet, og mange nye kom til. Vi har måttet si nei til mange, sier han.

En av de som kom ned var Jan Vardøen, som har gått inn i Mathallen med to forskjellige konsepter, restauranten Smelteverket og delikatessebutikken Hotel Havana. Vardøen var i begynnelsen skeptisk til Mathallen-prosjektet, men har under prosessen endret mening.

– Dette blir kanonbra. Det blir noe for alle, har han uttalt. På sidene 18 og 19 i dette nummeret kan du lese mer om aktørene som er klare i Mathallen når den åpnes i oktober.

Festivalen Forsmak viste at beliggenheten er god nok, og at folk virkelig er klare for å ta Mathallen i bruk. Samtidig har etableringen av Mathallen noe å gjøre med rett timing: Det er liten tvil om at interessen for ordentlig mat og historiene bak råvarene har økt betraktelig de siste årene, noe som har hjulpet Mathallen godt i gang.

Powered by Labrador CMS