Radisson Blu Plza Hotel. (Foto: Morten Holt)

Plaza kan bli enda høyere

I juli vil alle de 676 rommene på Radisson Blu Plaza være ferdig totalrenovert, men nå kan det hende at hotellet også skal vokse seg enda større.

Publisert
Radisson Blu Plaza er et landemerke i Oslo. (Foto: Morten Holt)

– Det foreligger konkrete planer for en utvidelse, men mye blir avgjort de nærmeste månedene, sier hotelldirektør Tarje Hellebust.

Foto: Morten Holt

Kan bli tre til seks nye etasjer

Ingenting er sikkert, men mye tyder på at Norges høyeste bygg og hotell, vil bli større i løpet av de nærmeste årene.

Det er da tre muligheter, en utvidelse ved siden, en utvidelse oppover og ved siden, og en utvidelse oppover i høyden. Det vil i da dreie seg om tre til seks nye etasjer på toppen av et av Oslos mest kjente landemerker.

Utvidelse av Spektrum

En av årsakene til en mulig utbygging, er planene om utvidelse av Oslo Spektrum, som skal gi kongressplass til 3000 mennesker. Eieren av Plaza, Lars Wenaas, ser betydningen av et enda større hotell i nabogården.

– I dag har vi de største konferansesalene i Norge, men det er viktig for Oslo som kongressby at vi også kan huse de aller største internasjonale konferansene og kongressene, sier Hellebust.

Oppgraderes nedover

Men i første omgang oppgraderes eksisterende hotell.

Fra ett av de nyrenoverte rommene. (Foto: Richard L. Eriksson)

– Vi har startet med rommene øverst – bortsett fra våre tre signatursuiter, Kongesuiten (Norges største med 340 kvadratmeter på en flate), Polarsuiten og Redersuiten. Vi jobber oss nå to og to etasjer nedover hotellet, forteller Hellebust.

Alle rommene, inkludert alle bad, renoveres i får Radisson Blus nye, internasjonale designkonsept «BluPrint».

– «BluPrint» tilbyr funksjonalitet og fleksible løsninger, kombinert med smakfullt design. Designet hos Radisson Blu Plaza Hotel er lokaltilpasset slik at hotellopplevelsen blir akkurat slik gjestene våre ønsker og forventer seg. Blant annet har vi Jensen-senger i alle rom og Ekornes London-style Stressless-stoler hvor gjestene kan sitte og nyte den spektakulære utsikten over byen vår, sier Hellebust.

Alle rom ferdig i juli, lobbyen i august

– Alle rommene skal stå i ny prakt i juli, og da starter arbeidet med lobbyen, som forventes å være ferdig i løpet av august. Det er da investert om lag 100 millioner kroner i «nye» Plaza, forteller hotelldirektøren.

Når alt er klart, vil Oslo-hotellet by på det mest moderne av teknologi på rommene, og samtidig være renovert etter alle kunstens regler når det gjelder miljøvennlighet. All el erstattes med led-teknologi, og det blir installert 50-tommers led-TV på samtlige rom.

Les mer i maiutgaven av magasinet Horeca

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Powered by Labrador CMS