«Nye» E.C. Dahls Bryggeri og det nye serveringsstedet i den nærmeste enden av bygget bak Roar Hildonen og Alexander Skjefte skal bli en ny attraksjon i Trondheim, når det åpnes på sensommeren 2016. (Foto: Morten Holt)

Første serveringssted i ny attraktiv bydel

Alexander Skjefte og Roar Hildonen er i ferd med å utvikle et nytt og spennende serveringssted i lokalene til E.C. Dahls Bryggeri.

Publisert

Duoen har siden oktober 2005 markert seg i Trondheims restaurantmiljø med To Rom og Kjøkken. Nå skal de snart i gang ærverdige E.C. Dahls Bryggeri.

Roar Hildonen (til venstre) og Alexander Skjefte, som har drevet To Rom og Kjøkken siden 2005, går i bresjen for det nye serveringsstedet i den nye bydelen Nyhavn i Trondheim. (Foto: Morten Holt)

Åpnes i august

Serveringsstedet, som blir et datterselskap til To Rom og Kjøkken, skal etter planen åpnes 4. august 2016. Det får et serveringsareal på 700 kvadratmeter over to etasjer, og tanken er å kombinere mat- og drikkeserveringen med omvisninger i det gamle bryggeribygget, som også skal renoveres, samt at et nytt bryggeri skal etableres.

Totalt tror de to at et sted mellom 12 og 15 årsverk skal knyttes opp mot den nye serveringsvirksomheten. I første etasje blir det en stor bar med minst 20 tappetårn, et eget ølbibliotek og uteservering – med totalt rundt 100 sitteplasser. I andre etasje legges det opp til mer fleksible løsninger – for større grupper.

Les også: Tre kan bli Årets restauratør 2016

Lengre perspektiv

Bryggeribygget, som ble oppført i 1899/1900, den gang som Aktiebryggeriet, ligger i bydelen Nyhavn, som de kommende årene skal utvikles med nye boliger, butikker, puber og restauranter.

– Dette må sees på i et lengre perspektiv, men hele området vil forandre seg totalt i løpet av de neste 10 ril 20 årene – og vi ønsker å være til stede i en tidlig fase. En av årsakene til at vi engasjerte oss, var for at vi ønsket at bryggeriet skulle bestå. Her slåss vi for mye mer enn bare pilsen, men for en viktig del av Trondheims historie og kultur, sier Hildonen, som engasjerte seg i prosjektet for tre år siden.

Mangfold av øl

Når EC. Dahls Bryggeri gjenoppstår – og det nye serveringstedet, foreløpig uten navn (datterselskap til To Rom og Kjøkken), åpner til sommeren, skal det serveres håndverksbrygget øl.

– Brooklyn Brewery skal utvikle nye øltyper for E.C. Dahls, men i tillegg skal vi tilby en rekke forskjellige lokale øltyper, samt mange spennende utenlandske øl, forteller Alexander Skjefte, som er utdannet ølkelner, og som vil få hovedansvaret for nysatsingen.

Hildonen legger til at navnet på det nye stedet er ikke er klart, men at det skal knyttes opp mot enten den nye bydelen, bryggeriet eller øl.

Nå den «nye» bydelen

I en tidlig fase vil serveringsstedet ligge «litt» utenfor allfarvei i Trondheim, om lag 10 minutters gang fra Solsiden, og derfor er det viktig å nå gruppemarkedet tidlig.

– Vi må lykkes med omvisning – servere en hel pakke – med bryggeribesøk og restaurantbesøk i ett, og er avhengig av å lykkes med å nå gruppemarkedet i den tidlige fasen. Samtidig blir den «nye» lokalbefolkningen i Nyhavn, der det er planlagt mellom 3000 og 4000 nye boliger, samt den eksisterende befolkningen Lade en særdeles viktig målgruppe.

– Per dags dato mangler denne bydelen et serveringssted, og vi akter å flørte litt med Nyhavns nye borgere for å lykkes. Bygge relasjoner i et lengre perspektiv. Her skal det serveres smaksrik mat som gjør at du tenker: «Det hadde vært godt med en god øl til dette». Det blir mat og øl i kombinasjon, selv vi ikke skal bli så «katolske» at de som ønsker det ikke skal få servert et vinglass, forklarer restaurantgründer Hildonen.

Les hele saken i magasinet Horeca, nummer 1 2016

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Powered by Labrador CMS