Foto: Monica Strømdahl

Moderne design i Stordalens hjemby

Comte Bureau har sammen med R8 Property og Nordic Choice Hotels, designet hotellopplevelsen og interiørkonseptet for det nybygde hotellet Comfort Hotel Porsgrunn.

Publisert
Foto: Monica Strømdahl

Hotellet er 6300 kvadratmeter over åtte etasjer, og består av 134 rom, konferansesenter, en åpen lobby med «barception», frokostrestaurant, et atrium egnet for eventer, et spillrom, et treningssenter, to sportssuiter og en takterrasse.

Foto: Monica Strømdahl

En annerledes hotellopplevelse

Foto: Monica Strømdahl

«Utvikleren R8 Property falt for Comte Bureaus innledende konseptforslag, som viste hvordan en brukersentrert tjenestedesign- og arkitekturprosess kunne lede frem til en helt annerledes hotellopplevelse. Plassert i hjertet av Porsgrunn med en åpen førsteetasje skaper hotellet en møteplass for så vel lokale som tilreisende. For de lokale skaper dette en følelse og opplevelse av verden og reise, mens det for de tilreisende gir en opplevelse av det autentiske og ekte Porsgrunn», heter det i en pressemelding.

Foto: Monica Strømdahl

Porsgrunns industriarv

Industribygg er svært pragmatiske, kun skapt for å svare på funksjonelle behov, noe som den rå materialpaletten og fraværet av dekorative detaljer viser. «Less is more» er grunntanken. Basert på Porsgrunns fortsatt levende industriarv har Comte Bureau latt seg inspirere til å strippe interiøret ned til byggets råmaterialer og vise disse frem som en hyllest til byens industrielle historie. Fokuset har vært på funksjonalitet og å fjerne unødvendig dekorative elementer som ikke tjener tjenestene og hotellbesøket. Comte Bureau har også arbeidet aktivt for å finne bærekraftige og miljøvennlige materialer, som samtidig møter de høye kravene i hotellbransjen. Flere av materialene man kan se er laget av resirkulert industriavfall. For eksempel Buxkin, et lyddempende materiale lagd av rester fra skoindustrien, Valchromat og akustiske paneler av treull, begge restavfall fra treindustrien, og Terazzo laget av resirkulert stein, heter det videre i meldingen.

Foto: Monica Strømdahl

Rå betongstruktur og treullpaneler og resirkulert skinn

I de åpne publikumsarealene i første etasje ser man byggets rå betongstruktur, sammen med rå treullpaneler og vegger dekket i blant annet resirkulert skinn. I tillegg til hotellets opplyste

«barception», er det mest iøynefallende ved etasjen flisgulvet. Det geometriske flismønsteret brer seg fra blått til hvitt og skaper et naturlig samlingspunkt midt i etasjen, og forsterker det naturlige lyset i atriet.

Spesialbygd

Det meste av interiøret er spesialbygd for hotellet, inkludert en resepsjon i hvit marmor og hotellets frokostbuffet i Terazzo. Comte Bureau har arbeidet for å velge skandinaviske leverandører, som produserer lokalt og leverer «kortreist design».

«Det industrielle og minimalistiske konseptet er tydelig i alle hotellets etasjer og rom, med rå betongvegger og -tak. Myke møbler, plassbygde møbler i Valchromat og varme farger bryter med betongen og gir et eksklusivt uttrykk», heter det i pressemeldingen.

Så spørs det bare om det går an for en arbeidende journalist – eller for den saks skyld noen annen, å gjøre det på rommet…. Horeca har fått signaler om at det er trøblete.

Les gjerne lederen i Horeca nummer 2 2019

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS