Direktør for Næringsetaten i Oslo, Britha Røkenes.

Søk i tide for arrangementer i mai

Driver du et utested og har planer om et arrangement i mai som krever en utvidelse av skjenkebevillingen?  Da er det lurt å være klar over at det kommer mange søknader om slike arrangementer på en gang, så det er lurt å søke kommunen i god tid før arrangementsdatoen din.

– Dette er i alle fall en erfaring vi har gjort oss i Oslo. Om våren, og særlig 17. mai, er det spesielt mange som ønsker å utvide serveringsområdet sitt, eller forlenge åpnings- og skjenketiden sin. Vi minner derfor alle som allerede har en skjenkebevilling om at de kan søke om å utvide for én enkelt anledning, forklarer direktør for Næringsetaten i Oslo, Britha Røkenes.

Kan ta mer tid

I Oslo tar det normalt ikke mer enn tre uker å få svar på en utvidelse av bevillingen for én enkelt anledning, eller arrangement. Er det mange som søker samtidig, eller det er snakk om et større arrangement eller areal, kan det ta noe lengre tid.

I Oslo søker du via Næringsetatens nettsider.

Veiledning i alkoholregelverket

Næringsetaten tilbyr også gratis veiledning til utesteder i Oslo som trenger en oppfriskning av skjenkereglene og tips til god drift i travle tider. Særlig 17. mai kan ofte by på utfordringer knyttet til alkoholserveringen.

Kontakt Næringsetaten på postmottak@nae.oslo.kommune.no for å avtale veiledning.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS