Ble kåret til «Årets matredder»

Ingrid Spord vant prisen «Årets matredder» – og med det 50 000 kroner. Gründeren bak bedriften «Mer enn» ble overrasket da kveldens programleder, Tarjei Strøm, leste opp navnet hennes under en virtuell sending.

Publisert

Dette er helt sykt! Jeg hadde gledet meg veldig til å delta på arrangementet, men ante ikke at jeg skulle bli tildelt selve matredderprisen. Jeg var nominert i et selskap med mange gode kandidater og er utrolig stolt over å få denne prisen. Det gir inspirasjon til videre arbeid, sier hun.

Lager mat av mat som egentlig skal kastes

Siden januar har 26-åringen laget bakst av grønnsaker som egentlig skulle kastes. Nå er «Helt råe» pizzabunner laget av snåle gulrøtter endelig i markedet. I tillegg til både rundstykker og focaccia.

– Målet er å levere bærekraftige produkter som forbrukerne vil ha, samtidig brenner jeg for at folk skal spise mer frukt og grønt, forteller gründeren som også er profesjonell fotballspiller for Sandviken IL, sier Spord.

Flere tusen fulgte med

Koronaen tvang Q-Meieriene til å tenke nytt. I fjor deltok 500 publikummere på det fysiske arrangementet på Vulkan arena. I år fulgte flere tusen personer den digitale Matredderdagen. Arrangementet bestod av en times lang livestream med gjester, prisutdeling og underholdning sist uke.

– Det var aldri et alternativ å droppe matredderdagen. Budskapet er altfor viktig. Ved å gjennomføre digitalt når vi ut til mange flere. Vi skal nå et mål om å halvere matsvinnet innen 2030, og har ingen tid å miste, sier Q-Sjef Bent Myrdahl.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS