Preben Bussoli jakter ny driver av et serveringssted i Narvik. (Foto: Narvikgården)

Jakter ny driver av serveringssted i Narvik

Narvikgården jakter nå en driver av et serveringssted – i hjertet av Narvik sentrum.

Publisert

Lokalet ligger med store glassfasader mot veien med de mange navn. Gate-1 på folkemunne, Kongens Gate på gule sider eller E6 i kartboka til Statens Vegvesen.

Nå skal hele det gamle E-verksbygget pusses opp. Og i front skal det utvikles et serveringskonsept.

Hylles av byens næringsliv

Det gamle E-verksbygget skal pusses opp.

– Vi har sett en fantastisk utvikling på reiseliv i Narvik de siste årene – og når pandemien er over vil det være et stort behov for et variert serveringstilbud når turistene er tilbake. Reiselivet satser stort på skiturisme, kurs og konferanse, samt barn og da gjelder den rette miksen av serveringskonsepter, sier direktør i Visit Narvik, Lise Janita Hansen.

Hvis hun fikk lov til å velge hadde et nytt serveringssted utfylt dagens uteliv med to konsepter.

– Et skikkelig kaffested på dagtid, hvor man kan være sosial eller ha uformelle forretningsmøter. Og kanskje et litt laidback mat- og vin-sted på kveldstid, sier hun.

Muligheten til å utvikle et nytt serveringssted kan gi et etterlengtet tilbud i Narvik sentrum.

– Det har vært en fantastisk utvikling på serveringsfronten i Narvik over flere år – og det er i ferd med å bygges en kultur for å gå ut å kose seg. Fiskekroken er jo i ferd med å bli nasjonalt anerkjent. Kafferiet og Furu serverer nydelig mat både til lunsj og kvelds. Og vi har hotellene, som har utviklet kjempegode spisesteder. Men det er likevel ingen tvil om at sentrum mangler noe, sier direktør i Narvikregionen Næringsforening, Svein Erik Kristiansen.

Etablering, trivsel og vekst

Prosjektleder Preben Bussoli i Narvikgården har i sin arbeidsinstruks på jobb at han skal bidra til etablering, trivsel og vekst.

– Og sjelden føler jeg at en arbeidsoppgave treffer bedre blink. Å få være med på å utvikle et «nytt» bygg i sentrum, hvor vi får lov til å tilby den kanskje råeste beliggenheten for et utested. I Narvikgården ser vi betydningen av at Fjellet og byen utvikles sammen og forsterker hverandre. Vi håper på et skikkelig spenstig og urbant prosjekt som kan gi oss alle en ny og spennende møteplass.

Flere forretningsmodeller

Det er også bakt inn flere mulige bein å stå på.

- I etasjen under skal det etableres en rekke møterom – som skal dekke behovet både til kommunen og til flere private aktører. Serveringsstedet vil ha trapp ned til denne etasjen og vil kunne bli fast leverandør av møtemat og overtidsmat. Det kan også være mulig å få til kveldsutleie av disse lokalene, sier Bussoli.

Med en av tre glassfasader mot helt nye Rokkans Plass kan det kanskje også være mulig å etablere en uteservering.

Lokalene ligger også særdeles nær byens to kultur-storstuer.

– Narvik Kulturhus rett over gata og Aurora Kino i nabobygget. Begge byens to kjøpesentre og konferansehotell ligger også kun 2-3 minutter unna, sier han.

Hvem som helst kan søke om å signere leiekontrakt.

– Vi ser fordeler både om en større kjede eller en enkeltaktør søker. Vårt hovedmål er å levere en by i vekst og da kommer vi til å gå for det prosjektet vi har sterkest troen på, sier han.

Les mer på Narvikgaarden.no

Pressemelding

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS