Slik blir Økern Portal når det skal stå ferdig i 2020/2021. Hotellet helt til høyre i bildet. (Illustrasjon: Økern Portal)
Slik blir Økern Portal når det skal stå ferdig i 2020/2021. Hotellet helt til høyre i bildet. (Illustrasjon: Økern Portal)

Hotell med panorama-utsikt på Økern

Hotelldelen med 234 rom i Økern Portal skal stå ferdig 2022. Nå har Norlandia Hotel Group signert en leieavtale om drift av det nye hotellet til Oslo Pensjonsforsikring (OPF).

Publisert

Økern Portal skal stå ferdig i 2021/2022. Hotelldelen, med sine ca. 12 500 kvadratmeter, ferdigstilles i første kvartal 2022, og vil inneholde 224 rom, store konferansefasiliteter, restaurant og skybar med spektakulær utsikt.

Hotellet i Økern Portal, som åpnes første kvartal 2022, får 224 rom. (Illustrasjon: Økern Portal)
Hotellet i Økern Portal, som åpnes første kvartal 2022, får 224 rom. (Illustrasjon: Økern Portal)

Hotellet blir en integrert del av Økern Portal

Hotellet vil være en integrert del av signalbygget Økern Portal, der blant andre Telia Norge vil flytte ved årsskiftet 2020/2021.

«Hotellbygget får et internasjonalt uttrykk med god høyde på etasjene. Sammen med gode lysforhold skaper dette en luftig og romslig følelse. Hotellrommene og de store konferansefasilitetene får spennende løsninger og særpreg. Norlandia Hotel Group vil være deltagende med sine erfaringer for optimale løsninger for både gjester og medarbeidere på hotellet. Hotellet vil ligge sentralt på Økern nær T-bane, flybuss og Ring 3. Dette gjør hotellet og området til et lett tilgjengelig og naturlig knutepunkt», heter det i en pressemelding.

360 graders utsikt fra hageanlegget på taket

Toppetasjen vil være selve kronen på bygget. Med en av Oslo østs fineste 360 graders utsikt, er det i tillegg eget hageanlegg på taket. Terrassen vil være en attraksjon etter europeisk storbystandard.

– Det er med stor iver og glede vi har signert leieavtale for dette fantastiske hotellet, sier en svært fornøyd administrerende direktør i Norlandia Hotel Group, Morten A. Kahrs.

Både Oslo Pensjonsforsikring og Norlandia Hotel Group takker Geir Lundkvist i Hotelia for god bistand og engasjement for å få på plass avtalen.

Næring og nærmiljø

Tanken bak Økern Portal er å skape et bærekraftig fellesskap mellom næring og nærmiljø i et næringsbygg som tilbyr alt fra fleksible kontorlokaler til restaurant- og kulturopplevelser for ansatte og beboere i området. Økern Portal har i tillegg til hotell- og kontordelen av bygget, en stor markedsgate på flere tusen kvadratmeter.

Alle valgene i byggeprosessen skal være bærekraftige. Det sikrer lavest mulig negativ miljøpåvirkning for både byggeier og leietaker. Økern Portal bygges for sertifisering i Breeam-Nor, kategori Excellent.
Breeam-Nor er den norske tilpasningen av Breeam og bransjens eget verktøy for å måle miljøprestasjon utviklet av Norwegian Green Building Council (NGBC).

– Innovativt og smart

– Det er veldig spennende å få være med å utvikle et nytt lifestyle-hotell. Med markedsgate, mange spisesteder, barer og samlingsplasser ute og inne, vil dette oppfordre til sosiale sammenkomster for både grupper og individuelle gjester. Når vi videre vet Oslo Pensjonsforsikring skal utvikle et bygg for fremtiden som både er innovativt, smart og med lavest mulig miljøpåvirkning, så er vi veldig begeistret for at vi i Norlandia får være med på denne reisen, uttaler Morten A. Kahrs.

– Oslo Pensjonsforsikring er svært fornøyd med å få inn Norlandia som leietaker på Økern Portal. De har lang erfaring med utvikling og drift av hotell og vi føler oss trygge på at vi sammen skal utvikle et spennende hotell som vil bli lagt merke til i markedet, sier Richard Groven i Oslo Pensjonsforsikring i pressemeldingen.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Norlandia Hotel Group

Norlandia Hotel Group AS sin kjernevirksomhet er hotelldrift, samt prosjektering og utvikling av nye og eksisterende hoteller.

Selskapet har en hotellportefølje på 27 hoteller i Norge og Sverige. Med sin multibranding-strategi er konsernet i dag en kjent aktør i den nordiske hotellbransjen.

Selskapet ledes av Morten A. Kahrs og inngår som en del av Adolfsen Gruppen. Det er brødrene Kristian A. Adolfsen og Roger Adolfsen som står bak Adolfsen Gruppen.

Les mer på Norlandiahotelgroup.no

Oslo Pensjonsforsikring AS  

Oslo Pensjonsforsikring er eid av Oslo kommune.

Selskapet skal redusere kundenes pensjonskostnader gjennom høy avkastning, uten å risikere selskapets egenkapital.

OPF investerer derfor med tanke på langsiktig, solid avkastning og har en betydelig eksponering mot eiendom.

Konsernets forvaltningskapital var 99 milliarder kroner ved tredje kvartal 2018. Av dette er 17 milliarder investert i eiendom.

Les mer på OPF.no

 

 

Powered by Labrador CMS