Bransjenytt fra sør og vest

Her finner du de siste nyhetsklippene fra sør- og vestlandet.

Publisert

Jæren Hotell skal utvides. Det foreligger planer om å bygge mellom 90 og 100 nye rom og ni leiligheter.

I tillegg skal det bygges en ny konferansedel med plass til 340 personer.

Nå prøver hotelledelsen å få flere investorer for å realisere prosjektet.

Umoe Catering drifter nå syv serveringssteder på Stavanger Lufthavn Sola. En ny kontrakt har en anslått verdi på 80-100 millioner kroner årlig.

Salza restaurant og nattklubb åpnet i mai dørene på Strandkaien i Stavanger.

Kjos-Hanssen-huset i Storgata på Bryne bygges om til restaurant i de to nederste etasjene. Lokalene blir på totalt 500 kvadratmeter og det blir dessuten et hagemiljø mot Mølledammen. Kokken Heine Grov og den tidligere fotballspilleren Alf-Inge Håland står bak satsingen.

Zalsa er det nyeste tilskuddet til utebransjen i Stavanger. Stedet på Strandkaien åpnet 12 mai På kjøkkenet vitner kun en polstret slange ut av en flislagt vegg om et kjøkken i drift. For ut av slangen kommer det naturgass fra Lyse som skal gi sprø stekeskorpe til grillmaten. Zalsa ble en av de aller første restaurantene i Stavanger som ble koblet til Lyses naturgassnett. Rogaland er foreløpig det eneste fylket i Norge som tilbyr naturgass i rør. I alt skal 20 restauranter i området rundt Vågen bytter ut propanflaskene med naturgass i løpet av våren og forsommeren. Ifølge Lyse har restauranteierne vist stor interesse for oppkopling til naturgassnettet.

Sandhåland Camping på Karmøy kan bli til luksushotell. Eier Hanne Log vil selge campingplassen til investorer som vil bygge et 80-roms luksushotell med badeland, konferansesenter, restaurant og bar. Log og samboer Brede Solli er i sin sjette sesong som hytte- og campingplassutleiere. Nå ønsker de å selge campingområdet med hus og hytter til pengesterke investorer.

Café René på Rica Maritim Hotell i Haugesund ble åpnet i begynnelsen av mai. Kafeen har plass til 250 personer og har et stort røyke- og uteserveringsområde.

Strand Hotell Fevik kan feire 70-årsjubileum dette året. Hotellet ble åpnet 17. mai 1937. I forbindelse med jubileet har hotellet blitt grundig renovert og pusset opp.

Lyngørporten er restaurert, pusset opp og utbygd for 10 millioner kroner. Daglig leder Jan G. Larsen og mat- og drikkeansvarlig Frode Randen forteller at reiselivsanlegget går sommeren i møte med mye større kapasitet enn tidligere.

Powered by Labrador CMS