W Ole Henrik N Walaker1 nett

Livet på solsiden

Ole-Henrik Nitter Walaker inviterer gjestene sine til et liv på solsiden. Det er ikke fritt for at 36-åringen soler seg i glansen han også.

Publisert

- Jeg er rett og slett heldig som får lov til å drive et hotell på en slik nydelig plass, sier Ole Henrik Nitter Walaker. Han er innehaver og driver av Walaker Hotell, som ligger i sørvendt til i Solvorn helt inntil Lustrafjorden, en arm av Sognefjorden.

I fjor omsatte han for 5,5 millioner kroner. Resultatet viste nærmere 1,2 millioner kroner, og det bedrer seg år for år. I år passeres 6-millionersgrensen.

- Vi har bare fem måneders effektiv drift her, fra mai til ut september, men i denne perioden dreier hele livet seg om hotelldriften. Da er det 15-16 timers arbeidsdager, sier 9. generasjon Walaker på stedet, Ole-Henrik Nitter Walaker.

Forbereder neste sesong

Resten av året brukes til å innhente impulser og å forberede neste sesong på solsiden, blant annet i form av oppussing.

Før årets sesong ble andre etasje i selve hovedhuset pusset opp, og gjestene denne sommeren møtte sju sirlig striglede dobbeltrom i gammel og ærverdig stil.

Et prosjekt til 7,2 millioner kroner, men eierne har råd til det. De siste 10-12 årene er 30-35 millioner kroner investert i oppussing. For selv om det ikke er flere enn 22 rom på Walaker Hotell, så sitter eierne igjen med godt nok med kroner per rom når tallenes tale er klare etter sesongen. Hver gjest, inkludert alt, la igjen i gjennomsnitt 1600 kroner i 2006.

- Vi vil være et lite fyrtårn her i Indre Sogn. Et førstevalg for dem som ønsker noe godt og spesielt. En dag eller to på solsiden, sier han.

Kjøkkenet

- Den kommende vinters investeringsprosjekt blir å pusse opp kjøkkenet, sier Nitter Walaker.

Akkurat kjøkkenet er en sentral del i Walakers Hotells virksomhet. Her leies det inn toppkokker i høysesongen, slik at gjestene skal reise fra det gamle hotellet med ekstra gode minner.

Sist sommer var Tore Willassen (28) på plass som kjøkkensjef. Han var blant annet med under oppstarten av Restauranteik, og har også bakgrunn fra Theaterkafeen. De siste somrene har familien Walaker vært hans arbeidsgiver.

- Et helt fantastisk sted å arbeide på, sier nordlendingen Willasen, med en drøm om å åpne noe eget på Sortland eller et sted i Lofoten.

På Walaker serverer han fire retters middag hver kveld med passende vin til. Til god pris selvsagt. Og gjestene betaler for det.

- For oss er det viktig å ha de beste kokkene. Maten er uhyre viktig. Er den god, kommer gjestene tilbake for å bo her. Vi tjener mest på rommene, men har best inntektseffekt av maten, sier innehaveren.

Oppsving

- Vi som driver de gamle trehotellene opplever et oppsving uten sidestykke. For 30 år siden ville ingen bo på disse gamle trehotellene. Da var det veldig stas å bo på de store og moderne hotellene. På 1970-tallet fikk vi altfor lite igjen per gjestedøgn.

- Nå har alt endret seg. Gjestene ønsker noe annet. I 2006 fikk vi 1600 kroner i gjennomsnitt per gjestedøgn. Det er vi svært fornøyd med, sier han.

- Våre typiske gjester er "Herr og Fru Norsk" som trenger en liten pust i bakken, sier han videre.

Nordmenn har gjengs over bedre råd og legger igjen mer penger enn utlendingene. For kvaliteten på Walaker koster. Ole-Henrik Nitter Walaker vet å ta seg betalt for når kundene gjør det velvillig.

To netter

- Et annet mål for oss er å få gjestene til å bo hos oss to netter. De fleste ferierer med stress, reiser fra sted til sted hver dag og ankommer halsende slik at de så vidt rekker middagen. Når vi spør om de vil bo en natt til, er det mange som svarer ja. Gjestene opplever mer og får så mye mer igjen for oppholdet. Og vi sitter igjen med mer i kassa, sier Ole-Henrik Nitter Walaker smilende, før han blir litt alvorligere, der han nipper til rødvinsglasset ute i lysthuset i hagen:

- Nå opplever vi de sju gode, men vet at det vil komme tyngre tider.

Spesiell beliggenhet

Walaker Hotell er ikke noe sted du oppdager tilfeldig på reise. Solvorn ligger 4-5 kilometer fra riksvei 55 langs Sognefjorden.

- Vi har som regel fullt i sesongen. De som kommer til oss har lest om oss på forhånd, sier han.

Hotellet ligger helt i enden av veien i Solvorn.

- Det er behagelig. Vi slipper tyske bobilturister og store turistbusser her nede. Det er ingen gjennomgangstrafikk, sier han.

Slik sett kan våre gjester leve et liv på solsiden, enten i hagen eller på terrassen, uten støy og larmende biltrafikk.

Powered by Labrador CMS