Sunn og grønnere

Et prosjekt som skal ledes av Matforsk i Ås har som mål å øke bruken av grønnsaker som smaker bedre og ser bedre ut i institusjonsmat og annen ferdigmat.  

Publisert

SunnGodGrønn er et brukerstyrt innovasjonsprosjekt med støtte fra Norges forskningsråd, Fondet for forskningsavgift på Landbruksprodukter og midler fra jordbruksavtalen.

Gro Industrier eier prosjektet som ledes av seniorforsker Gunnar Bengtsson ved Matforsk og som skal gå over tre år.

Bedre grønnsaker

Målet er å få institusjonskjøkkener og ferdigmatprodusenter til å bruke flere og mer smakfulle grønne grønnsaker i sine produkter.Grønne grønnsaker har alltid vært et problem for institusjonskokkene og er vanskelige å håndtere for industrien som lager ferdigmat. - Hvor mye grønne grønnsaker ser du egentlig i maten fra Fjordland, spør Gunnar Bengtsson i en artikkel i Matnyttig som er et magasin fra Matforsk.

Et bedre alternativ

Problemet med grønne grønnsaker er at de blir brune og vasne når de blir behandlet industrielt og det er dette problemet man nå vil ha løst.- Bare vi kommer i mål med en tredel av det vi ønsker oss, vil jeg si at det har vært en suksess, sier Bengtsson. Når forskerne har funnet frem til disse nye og bedre grønnsaksalternativene, skal en ernæringsfysiolog og en kokk lage oppskrifter basert på disse. Rettene skal så testes av forbrukerne der målgruppene er skolebarn og eldre.

Østlandets Blad

Powered by Labrador CMS