Crystal Lagoons Chile2

Vil bygge gigantisk basseng

Per i dag er det Chile som kan by på verdens største basseng. Nå vil egypterne ta rekorden. Det planlegges nemlig et basseng på 88 000 kvadratmeter, tilsvarende 13 fotballbaner. Egypt er et populært chartermål for solhungrige nordmenn.

Publisert

Dette bassenget på vestkysten av Chile er per i dag verdens største badebasseng. Nå skal det bygges et enda større ett i Egypt.

Sharm el Sheik i Egypt vil i fremtiden få en helt ny og unik attraksjon, melder Aftenposten.

I ørkenen utenfor byen skal det nå bygges et svømmebasseng på 88 000 kvadratmeter - eller omtrent 13 fotballbaner, melder Aftenposten.

Fylles med sjøvann

Selskapet bak megaprosjektet City of Stars i Egypt er det samme som i sin tid bygget verdens største svømmebasseng i Chile, Crystal Lagoons på San Alfonso del Mar ni mil vest for hovedstaden Santiago i Chile.

"

De store bassengene fylles med renset sjøvann.

Dette bassenget er 80 000 kvadratmeter og rommer 250 millioner liter vann. Det tilsvarer størrelsen av 6000 ordinære basseng...Det fylles med renset sjøvann. Vannet har en konstant temperatur på rundt 26 grader.

Nå er planen å bygge 12 gigantiske laguner langs stranden i Sharm El Sheik, og det største av dem blir altså nesten ni hektar stort.

Gedigne planer

Prosjektet i Egypt omfatter også planer om å bygge ikke mindre enn 30 000 leiligheter, hoteller, et museum og et shoppingsenter.

Hvis alt går etter planen, blir det også lignende anlegg i de egyptiske feriebyene Hurghada og Alexandria.

Aftenposten.no/reise

"
Powered by Labrador CMS