Rica Park Hotel Sandefjord2
Rica Park Hotel Sandefjord2

50-årsjubileum for Rica Park Hotel i Sandefjord

Rica Park Hotel i Sandefjord feirer 50-årsjubileum denne høsten. Bygget het opprinnelig Hvalfangstens Hus, og ble oppført av hvalfanger Anders Jahre. I dag er det hotell med over 230 rom.

Publisert

Allerede på slutten av 1940-tallet gikk Anders Jahre med hotellplaner i hodet, men det var først i 1957 at byggingen kom i gang. I 1959 åpnet hotellet dørene, og 54 rom sto klare til å ta imot gjestene.

Rica Park Hotel i Sandefjord feirer 50-årsjubileum denne høsten. (Foto: Morten Holt)

I dag har Rica Park Hotel 231 hotellrom og 23 konferanserom, og et totalt areal på 28 000 kvadratmeter. Du finner også både restaurant, bar, nattklubb og spaavdeling på hotellet.

Rica på banen i 1989

I 1989 kom Rica på banen, og siden den gang har hotellet vært knyttet til kjeden. Anders Løvåsen har vært administrerende direktør for hotellet i en årrekke, men i 2007 overtok Thomas Ødegård som leder for hotellet.

Hotellet har blitt pusset opp og utvidet en rekke ganger i løpet av de 50 årene som har gått. Nevnes kan at i 1986 ble den store kurs- og konferanseavdelingen åpnet, og i 2000 ble det bygget to nye etasjer på vestfløyen. Nå er hele vestfløyen pusset opp, og hotellet er også i ferd med å avslutte oppussingsarbeidet i høyblokken og lobbyen.

Byggeplaner

Bygningen eies for øvrig av Jahre-familiens i form av Jørgen Jahre.

– Vi har også planer om å bygge en ny fløy med 100 rom, slik at vår romkapasitet står bedre til vår konferansekapasitet, sier eier Jørgen Jahre til Rica Hotels.

Powered by Labrador CMS