Rica Forum Hotel lobby nett

Rogalands høyeste hotell med Svanen

Rica Forum Hotel i Stavanger har oppfylt Miljømerkings strenge krav, og er nå Rica-kjedens andre hotell i Stavanger som har det offisielle miljømerket Svanen. Rica Hotels har nå 12 hoteller i Norge og seks hoteller i Sverige med Svanen

Publisert

Rica Forum Hotel i Stavanger er nå tildelt Svanen. (Foto: Rica Hotels, Peder Austrud)

Rogalands høyeste hotell, Rica Forum Hotel, er det siste tilskuddet til Rica Hotels’ satsning på miljømerket Svanen. Rica Park Hotel i Stavanger mottok Svanen tidligere i år.

Les også: Rica Park Hotel med Svanen

Tormod Lien fra stiftelsen Miljømerking kunne i forrige uke overrekke lisensen som viser at hotellet innehar Svanen til hotelldirektør Magne Torgersen og miljøansvarlig ved hotellet, Steinar Viste.

Sammen tok de imot diplomet på vegne av hotellet og de ansatte som har stått på for å oppnå dette målet.

Flere svanemerkede Rica-hoteller

– Vi håper at våre gjester vil sette pris på at Rica Forum Hotel tar hensyn til miljøet i sin drift, og vi er glade for å kunne bidra til et bedre miljø, sier Magne Torgersen.

"

Fra resepsjonen på Rica Forum Hotel. (Foto: Rica Hotels, Peder Austrud)

– Vi gir oss ikke med dette, og ytterligere Rica-hoteller med Svanen vil komme i tiden fremover, lover miljø- og sikkerhetssjef i Rica Hotels, Lise Sunsby.

Les også: Svanen på plass i Svolvær

Les også: Første hotellet i Nordland med Svanen

Les også: Første hotellet i Sogn og Fjordane med Svanen

Les også: Rica Oslo Hotel svanemerket

Les også: Rica Hotel Kristiansund svanemerket

Les også: Rica Dyreparken Hotel svanemerket

Holdning og bevisstgjøring

Ved Rica Forum Hotel er restavfallet nesten halvert ved utstrakt bruk av kildesortering, sparepærer er montert, hotellet bruker mindre energi på oppvarming og i tillegg har dispensere erstattet engangsprodukter en rekke steder.

En annen viktig faktor er de ansattes holdning og bevisstgjøring til miljø og miljøarbeid. Svanen stiller strenge krav også til underleverandører, slik at hotellets miljøløft vil gi ringvirkninger utover egen drift.

Mer informasjon på Ricas hjemmesider

"
Powered by Labrador CMS