Badhotellet Fredrikshavn
Badhotellet Fredrikshavn

Stena Line satser 100 millioner på hotell i Frederikshavn

Stena Line investerer om lag 100 millioner norske kroner i Badhotellet i Frederikshavn, med mål om å gjøre om det innendørs badelandet til noe helt spesielt. Badelandet vil også bli utvidet med et utendørsbasseng. Det nye hotellet skal være ferdig renovert til sommersesongen neste år.

Publisert

– Vi ser store muligheter i samarbeidet med ulike turistorganisasjoner på Nord-Jylland, og vi tror at denne nysatsingen kommer til å fremme Frederikshavns tiltrekningskraft hos besøkende fra både Sverige, Norge, Danmark og Tyskland. Dette er en viktig satsning fordi den retter seg mot våre største målgrupper, barnefamilier, par og venner, sier Stena Lines administrerende direktør Gunnar Blomdahl.

Har startet ombygging

Stena Line investerer 100 millioner kroner i Badhotellet i Frederikshavn. (Foto: Hotellet)

Ombyggingen startet 15. september, og skal være ferdig 1. juni 2010. Badelandet vil bli utvidet med et utendørsbasseng utenfor hotellet. Dette bassenget kan nås via en kanal fra innendørsbadet. Det eksisterende badelandet kommer til å bli helt nytt, med flere vannattraksjoner, klatrevegg og et eget område for småbarn. Både badeland og restauranter vil være i karibisk stil.

Det planlegges også et aktivitetsområde i deler av dagens konferanseavdeling.

Bygd i 1986

– Hotellet ble bygget i 1986 og har siden den gang hatt en svært god utvikling og fungert som en turistmagnet i Frederikshavn. Vi forventer at totalrenoveringen vil lokke vesentlig flere gjester til oss, fremfor alt barnefamilier i sommer- og skoleferier, og par og venner om høsten, vinteren og våren. I ombyggingsperioden vil driften av hotellet og restauranten Det Gule Pakhus fortsette som vanlig, sier linjesjef Stein Wettergreen i Stena Line, Norge.

Komplisert ombygging

Design og tema for miljøene på hotellet utvikles i samarbeid med ulike arkitekt- og designbyråer blant andre arkitektbyrået Figura, som Stena Line lenge har hatt et samarbeid med, og Per Pilerot fra PP Arkitekter, som er en av Sveriges fremste eksperter på badeland. PEAB er hovedentreprenør for ombyggingen og har fått oppdraget på grunn av sin erfaring med kompliserte ombygginger av badeanlegg.

Pressemelding

Powered by Labrador CMS