Reinsdyrkaker-Matborsen
Reinsdyrkaker-Matborsen

Høstjakten på smaken av Norge i gang

Årets råvare sjø, Årets råvare land og Årets produkt skal plukkes ut blant hundrevis av norske kvalitetsvarer i konkurransen Det Norske Måltid. Den første delfinalen (fylkene Telemark, Vestfold og Buskerud) finner sted førstkommende helg. Så går det fortløpende i de andre fylkene og regionene i ukene som kommer.

Publisert

Her er et utrolig mangfold: honning fra Ytre Arna, karve fra Inderøy, Marmoraure fra Setesdal, syltet nepe fra Rennesøy og økologisk villsausnabb fra Rossland, for å nevne noe, melder Tvareposten.

Vinnere i hvert fylke kåres i åtte delfinaler, som alle er åpne for publikum.

Reinsdyrkjøtt. (Foto: Opplysningskontoret for kjøtt)

Her kan du selv se produktene og følge juryens arbeid på nært hold. De nasjonale vinnerne får sine titler og pengepremier under Årets Måltid i Stavanger 25. november.

Oversikt over delfinalene:

Telemark, Vestfold og Buskerud kårer fylkesvinnere på Mersmak i Skien 28. august.

Hedmark og Oppland på Bondens Marked på Hamar 4. september.

Troms og Finnmark under Finnmarkskonferansen i Alta 7. september.

Hordaland og Sogn og Fjordane på Bondens Marked i Førde 18. september.

Nordland på Storhusholdningsmessen Arena Nord i Bodø 23. september.

Møre og Romsdal og Trøndelag-fylkene på Meny 2010 i Trondheim Spektrum 29/30. september.

Oslo/Akershus og Østfold på Matstreif i Oslo 1. oktober.

Agder-fylkene og Rogaland på Rosenkildehuset i Stavanger 6. oktober.

Stiftelsen Norsk Matkultur er prosjektleder for Det Norske Måltid – jakten på smaken av Norge.

Les mer på www.detnorskemaltid.no

"
Powered by Labrador CMS