Thor Grøntvedt Hanestad Vertshus (4)
Thor Grøntvedt Hanestad Vertshus (4)

Høy omsetning på veikro i ingenmannsland

Det bor 60 mennesker i den vesle bygda Hanestad i Østerdalen. Vertshuset på stedet omsetter for 10 millioner kroner i året. Og det er yrkessjåførene som er hovedmålgruppen. Undersøkelser viser at mellom 700 og 800 trailersjåfører bruker riksvei 3 hvert eneste døgn, og mange av dem har fast stoppested på Hanestad.

Publisert

Thor Grøntvedt har drevet Hanestad Vertshus i Østerdalen siden 1988. (Foto: Morten Holt)

– 85 prosent av omsetningen er middager. Og om lag 60 prosent av dem som spiser hos oss her trailersjåfører, anslår eier og kokk Thor Grøntvedt, som bygde opp vertshuset like inntil hovedfartsåren i 1988.

Thor Grøntvedt er et rutinert mann i bransjen. Han har drevet Hanestad Vertshus (bildet) siden 1988, og Klokkerstua på Tynset siden 1974. Sistnevnte stenges til nyttår. (Foto: Morten Holt)

Et sunnere måltid

Med hjelp av Skaar Nilsen fra LHL Tynset kan de nå tilby denne yrkesgruppen enda sunnere middagsmat.

– Vi gjør det vi kan for å yrkessjåførene skal trives hos oss og få seg et sunt og godt måltid, men har blitt enda mer bevisste etter vi valgte å bli med i dette prosjektet. Jeg har gjort noen enkle grep for å bedre kvaliteten, og er storfornøyd med den inspirasjonen jeg har fått fra Skaar Nilsen. Foruten å bruke sunnere råvarer og riktige ernæringsmessige sammensetninger, har vi også lært å ta i bruk ny teknikk og nye maskiner, som foruten å gi våre kunder bedre mat, også slår ut økonomisk for oss – med mindre svinn, sier Grøntvedt.

Gir rabatt til yrkessjåførene

–- Rationals kombidamper åpnet opp en ny verden for oss, sier Thor Grøntvedt, som driver Hanestad Vertshus i Østerdalen. (Foto: Morten Holt)

– Vi har også lagt opp til at de får hver sjette middag gratis, og jeg anslår at det utgjør en verdi på 400 000 kroner i rabatt årlig, forklarer Grøntvedt, som i motsetning til de aller fleste andre serveringssteder landet rundt har sin dårligste dag på lørdager.

– Derfor har vi valgt å stenge på lørdager denne høsten. Jeg må jo også få en dag hjemme med kona, sier kafédriveren i Nord-Østerdal.

Les hele saken i Horeca nummer 8 2010

Vil du bli abonnent på Horeca? Klikk her

Vil du ha gratis nyhetsbrev fra Horecanytt.no? Klikk her

"

Relaterte artikler

    Powered by Labrador CMS