HotelGuldsmeden_2
HotelGuldsmeden_2

Carlton Hotel blir økohotell i dansk regi

1. oktober gjenåpner danske ekteparet Sandra og Marc Weinert Carlton-hotellet i Oslo, som en del av økokjeden Guldsmeden. Hotellet får 53 rom – med en gjennomført økologisk profil. Målet er å åpne nye Guldsmeden-hoteller i alle de store norske byene. Men konkurrentene i Norge tror nyskapningen vil slite.

Publisert

Ærverdige Carlton Hotel i Parkveien i Oslo gjennomgår i disse dager en totalrenovering med nye eiere etter at det gamle driftsselskapet ble slått konkurs i fjor.

Nå rykker det danske paret inn med økokjeden Guldsmeden, som fra før har fire hoteller i Danmark, et på Bali og et i Frankrike, melder Dagens Næringsliv.

Økohotell

"

Carlton Hotel i Oslo blir en del av økokjeden Guldsmeden.

DN melder videre: ”De kommer med møbler og interiør fra plantasjer på Bali og Java. Med nøkkelkort og visittkort laget av treflis. Og med et klart krav om at all mat som serveres er 100 prosent økologisk”.

– Visst blir det en utfordring. Som det var da vi startet i Århus for vel 10 år siden. Nå er tilgangen på økologiske matvarer blitt veldig god i Danmark. Her i Norge må vi nok ut og lete etter de gode leverandørene. Og kanskje importere litt fra Danmark til vi finner dem, sier Sandra Weinert til DN.

Fra Lego til hotell

"

Hotel Guldsmeden i Århus. (Foto: Hotellet)

Sandra var grafisk formgiver hos Lego da hun som småbarnsmor med lang vei til jobben i 1999 tok steget sammen med arkitektektemann Marc og kjøpte et hus i Guldsmedgade i Århus. Her startet de hotelldrift. Slik oppsto også navnet Hotel Guldsmeden.

Fra 1. oktober, når hotellet åpnes i Oslo, består kjeden av sju hoteller når Carlton åpner med 53 rom i Oslo. Og det er ingen tilfeldighet at ekspansjonen skjer nettopp i Norge.

– I København har vi de søteste, fineste, hyggeligste og mest interessante gjestene. Og de er som oftest norske. Mange nordmenn kjenner til oss, noe som gjør det enklere å fylle hotellet i Oslo, sier Weinert som forteller at dette ikke er siste stopp.

– Vi vil både til Kristiansand, Stavanger, Bergen og Trondheim. Men neste steg blir nok Berlin.

Konkurrentene har ikke troen

Men de norske konkurrentene tror at Guldsmeden vil slite i Norge.

Administrerende direktør i Choice, Torgeir Silseth.

Konsernsjef Torgeir Silseth i Choice kan ikke se lønnsomheten i det nye konseptet:

– Vi opplever at det er svært vanskelig å få lønnsomhet i så små hoteller. Men vi ønsker Guldsmeden lykke til og håper de vil berike hotelltilbudet i Oslo med noe nytt, sier han.

Administrerende direktør for Thon Hotels, Morten Thorvaldsen, uttaler:

– Dette med øko i samfunnet er på alles dagsorden for tiden. Men å åpne et hotell med 53 rom i dette segmentet kan bli tungt da det kan bli vanskelig å drive 100 prosent økologisk, kommenterer Thorvaldsen til DN.

Vil du ha gratis nyhetsbrev fra Horecanytt.no. Klikk her

"
Powered by Labrador CMS