Serverer-kaker

Espresso, håndlaget sjokolade og bøker

Bente Antonsen på Libris Bokcafé i Torvbyen kjøpesenter i Fredrikstad er stolt av å kunne tilby kaker og håndlaget sjokolade fra Choco Loco, som driver sin håndverksproduksjon i nabolaget.

Publisert

Caféansvarlig Bente Antonsen er stolt av å kunne servere kaker og sjokolade fra Choco Loco – og frokostmeny til det første stambordet (i bakgrunnen). (Foto: Odd H. Vanebo)

Choco Loco holder til i det gamle bakeribygget i Torsnes, like utenfor Fredrikstad. Her lages hver dag sjokolade, kaker og brød, og på bestilling leveres også tapas og fingermat, i tillegg til kaker og sjokolade. Mottoet er ”god mat, laget uten snarveier”.

Frokostmeny

Bente Antonsen serverer espressobaserte kaffedrikker av edleste merke i bokcafeen, og er da også cafévertinne barista av fag. Og ikke bare eksklusive kaker og håndlaget sjokolade til kaffen:

– Nei, vi prøver å ta vare på alle kundekategorier. Om morgenen – fra kl 09.00 til kl 10.00 – har vi et enkelt frokostmenytilbud: rundstykke og svart kaffe til kr 44. Som har gitt oss vårt første stambord med stamgjester: en gruppe voksne menn som åpenbart er gode venner, og som bruker menyen til et sosialt morgentreff. Veldig artig!

Kultur i videste forstand

Altså, det er fullt mulig å få servert tradisjonell traktekaffe eller te, alternativt kalde drikker, med noe ekstra godt å bite i: focaccia med brie eller annet godt påsmurt italiensk brød. Alt levert nysmurt fra Choco Loco samme morgen. Garantert ferskt, bedyrer Antonsen.

Som ikke er det minste i tvil: Bok og kaffe hører sammen! Helst espresso. Det er kultur i videste forstand.

Fastfood.no

"
Powered by Labrador CMS