Ryan Air

Håper på økt forretningstrafikk til Newcastle

Ryanair åpner en helt ny direkterute fra Newcastle til Oslo-Rygge 19. mai 2010, med tre flyavganger i uken. Den nye direkteruten gjør avstanden mellom Norge og Nordøst-England kortere og vil bygge nye forretningsforbindelser mellom landene, håper det regionale utviklingskontoret i Nordøst-England.

Publisert

Ryan Air åpner ny rute mellom Rygge og Newcastle i Nord-England.

— Vi ser at det kan skapes enda flere synergier mellom andre sektorer og andre regioner i Norge og Nordøst-England, blant annet innen IKT, helse og omsorg, fornybar energi og ingeniørvirksomhet. Denne flyruta skaper nye muligheter for bedrifter i Oslo-regionen, sier Jennifer Parker, Investment and Aftercare Advisor i One North East, det regionale utviklingskontoret i Nordøst-England.

Statoil og Statkraft ble nylig tildelt kontrakten med å utvikle verdens største vindmøllepark på Doggerbank-feltet utenfor kysten av Nordøst-England. Vindmølleparken vil kunne forsyne og dekke så mye som en fjerdedel av Storbritannias strømbehov innen 2020.

Lettere for norske bedrifter

— Vi håper at den nye direkteruta vil gjøre det lettere for andre norske bedrifter å etablere seg i det britiske markedet og ser et potensial i å investere i en region hvor det er stor aktivitet, sier Jennifer Parker. Utviklingskontoret One North East legger forholdene til rette for at utenlandske bedrifter skal etablere seg i regionen, blant annet gjennom tett oppfølging i form av ”myk landing”-kurs og ambassadørkurs.

— One North East fortsetter også det tette arbeidet med inngangsportene til regionen for å sikre at flere nye reiseruter blir utviklet. Det gir oss flere muligheter til å vise hvor attraktiv regionen vår er internasjonalt, sier Jennifer Parker.

Pressemelding

Powered by Labrador CMS