Ferie illustrasjon1

Hellas holder stand som feriemål

– Vi lar oss ikke påvirke av opptøyene i Athen, og leter etter sydenferie til tross for askeproblematikken, sier Terje Berge, salgsdirektør i FINN reise. Hellas er nemlig fortsatt det desidert mest populære pakkereisemålet blant nordmenn.

Publisert

Hellas holder stand som nordmenns favorittreisemål i sommer. Her fra Santorini.(Foto: iStockphoto/Finn Reise)

I løpet av 14 dager i mai, mens opptøyene i Athen var på det verste, ble det gjort over 70 000 søk på sydenturer til Hellas på FINN reise. Det utgjør nærmere 30 prosent av alle Syden-søkene; 241 000 søk i denne perioden.

Spania og Tyrkia

Hvem fristes ikke av Tyrkia av slike bilder. (Foto: iStockphoto/Finn Reise)

Nest mest etterspørsel er det etter Spania, deretter Tyrkia og Bulgaria. Men det er nesten 50 prosent flere søk på Hellas enn Spania. Kreta er nordmenns favoritt-destinasjon, etterfulgt av Antalya, Kanariøyene og Mallorca.

– Vi velger tradisjonelt, og Hellas er som regel det mest populære pakkereisemålet om sommeren. Det er også hit det er flest reiser, rundt tusen i juli. Nå som euroen er lav, får man dessuten mye for pengene i eurolandene, noe som kan bidra til å øke reiselysten, sier Berge.

Bulgaria inn i varmen

Bulgaria øker i popularitet. Her fra Sunny Beach i Bulgaria. (Foto iStockphoto/Finn Reise)

– Jeg er litt overrasket over at Bulgaria kommer så høyt opp. Landets omdømme som sydendestinasjon har flere ganger blitt pulverisert i media. Nå kan det virke som at forbrukerne har tatt Bulgaria inn i varmen igjen, sier han.

Det greske tiltrekker nordmenn. (Foto iStockphoto/Finn Reise)

Turoperatøren Apollo merker også størst interesse for Hellas, og selger flest reiser hit. Markedssjef Barbro Mosseng sier at de ikke har hatt nedgang i salget eller avbestillinger på grunn av opptøyene i Athen.

– Men vi opplever at folk at folk ringer og spør. Det er riktignok trygt å reise til de tradisjonelle Sydenstedene. Opptøyene skjer jo i Athen, og det tror jeg folk flest er klar over, sier Mosseng.

Spania og Mallorca har alltid vært blant nordmenns favoritter. (Foto: iStockphoto/Finn Reise)

Populære land – pakkereisesøk på FINN reise

1. Hellas

2. Spania

3. Tyrkia

4. Bulgaria

5. Egypt

6. Kypros

7. Thailand

8. Kroatia

9. Portugal

10. Italia

Populære destinasjoner

1. Kreta

2. Antalya

3. Kanariøyene

4. Mallorca

5. Ayia Napa

6. Rhodos

7. Sharm el-Sheikh

8. Sør-Thailand

9. Algarve

10. Sunny Beach

Pressemelding

Powered by Labrador CMS