Hopstock Hotel

Hopstock brant i natt

Ett av Norges eldste hoteller, Hopstock Hotell & Motell i Vik i Sogn, brant natt til fredag 28. mai. Hotelldriften ble startet i 1659. I natt måtte hotelldirektør Carl André Riiber kostatere at hotellet hans brant ned. 65 gjester ble evakuert. Ingen skal være skadet.

Publisert

Hopstock Hotell og Motell i Sogn brant ned natt til fredag 28. mai. (Foto: Hotellets hjemmeside)

– Dette er en hotelldirektørs verste mareritt. Jeg våknet av at brannalarmen gikk, og deretter var det full fart med å evakuere gjester. Brannen hadde en eksplosjonsartet utvikling, sier Carl André Riiber til NRK Sogn og Fjordane.

Politi og brannvesen ble varslet om brannen like før klokka tre natt til fredag.

Startet på utsiden

Ifølge Riiber skal brannen har startet på utsiden av hotellet før flammene etter hvert tok tak i takkonstruksjonen og raskt ble overtent.

Store mannskaper fra brannvesen og ambulanse var raskt på stedet, men ifølge øyenvitner var ikke brannen slokket ved sjutiden fredag morgen.

Du kan lese mer om brannen på Sogn Avis sine hjemmesider

Drevet i 21 år

Carl André Riiber tok over driften av det ærverdige hotellet i 1989, og er den 16. hotellverden på Vikøyri. Hotellet ble utvidet fra 27 til 56 rom og seks motellrom i 1995.

Carl André Riibers far, Carl Riiber kom til Vik i 1967, og drev gamle Hopstock hotell i eit par år. Han kom tilbake i 1971 og kjøpte hotellet. I 1973 bygde han hotellet.

"

Gammelt bilde av Hopstock Hotel.

Du kan lese mer om hotellets historie på hotellets hjemmeside.

Du kan også lese mer om brannen på Bergens Tidendes hjemmeside

"
Powered by Labrador CMS