NM i grilling2 Tres Diablillos

Jakter på Norges beste griller

Hvem er Norges beste grillere? Entusiastiske grillere fra hele landet etterlyses til grill-NM lørdag 12. juni. Arrangementet finner sted i Birkelunden i Oslo. Arrangørene i Opplysningskontoret for egg og kjøtt lover et spennende, underholdende og ikke minst velsmakende mesterskap både for deltakere, dommere og publikummere.

Publisert

Jan Ivar Nykvist, Gro Odden Skar og Marius Eriksen på laget Tres Diablos fra Oslo og Akershus vant fjorårets Grill-NM. Årets Grill-NM arrangeres 12. juni i Oslo. (Foto: Caroline Bækkelund Ellingsen)

– Dette er et mesterskap for alle grillentusiaster i landet, og de er det mange av, sier Bjørn Tore Teigen grillkokk og diplompølsemakermester i Opplysningskontoret for egg og kjøtt.

Ujålete grillmestere

– Lagene skal konkurrere i fem forskjellige grillklasser. Vi bedømmer resultatene ut i fra smak, konsistens, kreativitet og presentasjon, forklarer Teigen.

Craig Whitson er hoveddommer. (Foto: Rema 1000)

Han forteller at deltakerne skal bedømmes både av en fagjury, der grillkongen Craig Whitson er hoveddommer, og av en folkejury.

Grillmat for alle

Tidligere vinnere har ifølge Teigen vært jordnære når de har komponert grillrettene. Dessuten er det viktig å grille kjøttet ordentlig, ikke for mye, men heller ikke for lite.

– Grilling er ikke noe utilgjengelig, grillmat er for alle. Derfor er det viktig å servere noe du selv synes er godt, og ikke ta for hardt i. Tenk på hvordan du selv ønsker en hamburger. Det trenger ikke være så mye fiksfakserier, sier han.

Mulig verdensmester?

Dette er sjette gang det publikumsvennlige norgesmesterskapet arrangeres.

– I fjor var det publikumsrekord da vi arrangerte grill-NM på Birkelunden i Oslo. Grilling er noe som opptar de aller fleste av oss, særlig på denne tiden av året, tror Teigen.

Ifølge arrangøren er det ønskelig at flest mulig grillere fra hele landet stiller med grillklypene under norgesmesterskapet.

– Laget som vinner årets mesterskap har muligheten til å hevde seg i verdensmesterskapet senere i år. Derfor håper vi at vi får et godt NM med mye grillkunnskap og entusiasme, sier Bjørn Tore Teigen.

(Pressenytt)

"
Powered by Labrador CMS