Kylling med cashewnøtter Thailand

Lær deg å lage thailandsk mat

Hvert år reiser over hundre tusen nordmenn til Thailand, noe som har ført til at flere og flere har oppdaget og blitt glad i thailandsk mat. Å lage retter som Pad thai og Tom yam goong er ikke så vanskelig som det kanskje synes.

Publisert

Kylling med cashewnøtter.

Er du interessert i matlaging og ønsker å forbedre dine kulinariske kunnskaper i løpet av ferien? Bestill et matlagingskurs og lær deg å lage mat på ekte thailandsk vis.

Ferie og matkurs

Blant ferierende nordmenn har det blitt stadig mer populært å kombinere ferien med et matlagingskurs.

Kursene arrangeres flere steder i landet og prisene varierer fra 200-400 kroner. Et matlagingskurs varer i cirka fire timer, og finnes for både nybegynnere og de mer erfarne.

Populært med thaimat

– Det thailandske kjøkken har blitt svært populært blant nordmenn, og å lage de tradisjonelle thairettene er ikke så vanskelig som mange kanskje tror. Nordmenn som jeg har snakket med og som har deltatt på et matlagingskurs i Thailand, sier at det er underholdende, lærerikt og en fantastisk kulinarisk opplevelse, så jeg kan anbefale kursene på det varmeste, sier hr. Manit Boonchim, sjef for Thailands turistbyrå i Stockholm.

Ferske råvarer

Kursene begynner ofte med en utflukt til morgenmarkedet i følge med kursinstruktøren.

Der får deltakerne lære seg å velge riktige råvarer før man starter med matlagingen. I kjøkkenet får deltakerne lære å eksperimentere med nye smaker og kombinere lokale, ferske råvarer med thailandsk matlagingsteknikk.

Learning by doing and tasting

Matlagingskursene er lagt opp etter konseptet ”learning by doing and tasting”. Deltakerne får informasjon om og forslag til passende ingredienser, hvor man kan kjøpe dem og hvordan man bevarer dem for best mulig å kunne tilberede dem hjemme.

Kurset avsluttes med et felles måltid hvor deltakerne får prøvesmake de ulike tilberedte rettene.

Eksempel på matlagingskurs i Thailand:

Baipai

Blue Elephant

Time for Lime

The Oriental Hotel

The Thai House

Baanthai Thai Cookery School

Kylling med cashewnøtter på thailandsk vis (4 porsjoner)

Ingredienser

* Hakket hvitløk etter smak

* 300 g kyllingfilet

* 50 g cashewnøtter

* 1 gul løk (skivet)

* 1 rød paprika (strimlet)

* 1 purre (skivet)

* 1/2 blomkålhode

* 1/2 brokkolihode

* 8 ss østerssaus

* 1/2 ts Thai soppsaus el. fiskesaus

* 1 klype sukker

Fremgangsmåte: 1) Fres hvitløken i olje, ha deretter i kyllingen og stek på sterk varme i ca. 3-4 minutter. 2) Tilsett de øvrige grønnsakene i woken/stekepannen, og fres dem raskt sammen med kyllingen. 3) Tilsett østerssaus, vann, thaisoppsaus og sukker. 4) Ha til slutt i cashewnøttene og garner med tørket thaichili. Serveres med ris eller nudler.

Se ellers hjemmesiden www.tourismthailand.se

"
Powered by Labrador CMS