Nam-restaurant

Nam serverer studentene sunt nam-nam

SV-kafeen på Blindern har fått Norges mest moderne salatbar. Nam er blitt den store hiten blant 6000 studenter på SV-fakultetet.

Publisert

Studentene tilbys sunne produkter, også økologiske, bl.a. frisk frukt, hjemmelagde smoothies, fruktsalat og ferskpresset juice. Optima er det nye eksklusive middagstilbudet, hvor det serveres rent kjøtt eller fisk. (Foto: Odd H. Vanebo)

Det nye konseptet var ingen kvikk fiks. Innovasjon i restaurantbransjen er sofistikert tyveri. Det gjelder å fange opp de nye trendene, de restaurantene som treffer kundenes ganer og livsstil, som er under stadig raskere endring.

Dagens studenter er en krevende målgruppe. De er bereiste og selvbevisste, som betinger innovative og fremtidsrettede kafé- og serveringskonsepter, fremholder Geir Sæther Aas, ’leder forretningsutvikling’ for Studentkafeene som drives av Studentsamskipnaden i Oslo (SiO).

Wagamama og Vapiano forbilder

Det var bakteppet for moderniseringen av SV-kafeen:

– I Skandinavia tittet vi nærmere på Wagamama ved Tivoli i København og Vapiano i Stockholm. Mest interessant fant vi den amerikanske salatbaren Tossed, som så dagens lys på Manhattan i 1998 og siden har knoppskutt til bl.a. London (vis-à-vis Harrod’s), forteller han.

Resultatet ble altså konseptet Nam, som er en betjent salatbar:

– Studenten kan velge en av flere ferdigblandede salater som har faste priser. Uansett har han eller hun full kontroll med hva måltidet til slutt vil koste, sier Sæther Aas.

Optima

Optima er det nye eksklusive middagstilbudet, hvor det serveres rent kjøtt eller fisk. Rettene, som lages fra grunnen av, serveres med to garnityrer. Den ene er alltid friske grønnsaker. Prisen varierer fra kr 65 til kr 75.

Påsmurt, ’Dagens middag’, godt brød, kaker og et bredt utvalg av drikke og meieriprodukter, inngår i kafétilbudet.

Hver torsdag tilbys en halal-rett.

Powered by Labrador CMS