Ingers Kro Inger og Lene Berg
Ingers Kro Inger og Lene Berg

Ny Ganefart-kåring i år

Årets beste spisested veien skal også kåres i 2010, denne gangen for tredje gang. Landbruks- og matdepartementet og Innovasjon Norge står bak prosjektet, mens Norges Bygdekvinnelag også denne gang har ansvaret for gjennomføringen av den landsomfattende konkurransen.

Publisert

Ingers Kro vant sist gang det beste spisestedet langs veien ble kåret, Ganefart 2008.

Der kåres først regionale vinnere som så kniver mot hverandre om hva som er det beste spisestedet for veifarende i hele landet. I dette begrepet ligger også serveringssteder langs kysten som fortrinnsvis nås av gjester med båt.

Interessen for matkultur og mattradisjoner er økende, og vi og de andre arrangørene har felles interesse i å presentere spisesteder som er seg bevisst sin lokale matkultur, historieformidling knyttet til mat og til stedet, til miljø og estetikk, gjestfrihet og til det å benytte lokale råvarer. Det blir spennende å jobbe videre med Ganefart også denne gang, sier leder i Norges Bygdekvinnelag, Kathrine Kleveland til Bondebladet.

Utvikler konseptet

Kleveland antyder at opplegget kan komme til å by på visse nyheter. På første planleggingsmøte rett før jul kom flere ønsker om en videreutvikling av konseptet i forhold til de to første utgavene.

En idé vi drøfter er for eksempel å legge inn kriterier som premierer at spisestedet drar veksler på sin regionale tilknytning og ser seg sjøl i en større sammenheng for å bygge stedsutvikling til beste for flere aktører, opplyser hun.

Natur- og spiseopplevelser?

Andre momenter som egner seg for å bli fokusert gjennom Ganefart er hvordan en kan få turister til å bli litt lenger. Og hva med å gi natur- og spiseopplevelser på en gang? Det er naturen som gir de gode råvarene som igjen gir den gode maten, sier Kleveland.

Konkurranseutlysning med endelige kriterier skjer etter planen i mai, slik at det reisende publikum kan bruke sommeren til å nominere sine favorittkandidater.

Ingers Kro vant i 2008

"

Ingers Kro vant Ganefart 2008. Her Lena og Inger Berg, som driver stedet.

Regjerende Ganefart-vinner er Ingers kro og restaurant på Hovet i Hallingdal, langs veien over fjellet mot Aurland. Kroa vant konkurransen i 2008.

Inger har etternavnet Berg og driver stedet sammen med datter Lene. Lene fastslår at seieren har vært opplevd som en stor opptur for kroa.

En kjempeflott ære som kjennes som et klapp på skuldra for det vi står for! Dessuten har det gitt oss veldig mye oppmerksomhet og mer besøk både fra lokale gjester og tilreisende. Mange kommenterer seieren og noen kommer ens ærend fordi de har fått med seg at vi vant, forteller hun.

Les hele saken på Bondebladets hjemmeside

"

Relaterte artikler

Powered by Labrador CMS