Anessa Avdic og Caroline Esselaar11 Estherea

Romantikk ved kanalkanten i Amsterdam

Utvendig skiller ikke Hotel Estherea seg fra andre hoteller. Men bak fasaden skjuler det seg et varmt og helt spesielt hotell. Hotellet ligger like ved en av de eldste kanalene i Amsterdam, er i flere sammenhenger kåret til en av Europas mest romantiske hoteller.Gjestene strømmer til det familieeide hotellet, og er stort sett fullbooket det meste av året.

Publisert

Resepsjonsmedarbeider Anessa Avdic og eier Caroline Esselaar utenfor Hotel Estherea i Amsterdam. (Foto: Morten Holt)

En rask titt på noen nettsider som vurderer hoteller verden over viser også at gjestene setter stor pris på oppholdet de har hatt på hotellet.

Varmt og gjestmildt

Frokostsalen på Hotel Estherea er også av det romantiske preget. (Foto: Morten Holt)

Utvendig er som nevnt Hotel Estherea et helt vanlig hotell, som faktisk kan være litt vanskelig å finne. Bare et lite skilt på trappa indikerer at du har kommet rett.

Gratis nyhetsbrev fra Horecanytt.no. Klikk her

"

Fra baren på Hotel Estherea. (Foto: Morten Holt)

Men bak den historiske fasaden skjuler det seg et hotell med avslappet atmosfære, med myke fargerike tepper, tapet i gammel stil, malerier, antikke møbler, lysekroner i krystall og generelt romantisk dekor. Og de gjestmilde ansatte sørger for at oppholdet på hotellet skal bli best mulig.

Hotel Estherea ligger like ved kanalen Singel i Amsterdam. (Foto: Morten Holt)

Og rommene er virkelig romantisk innredet. Eierne har lagt vekt på å skape en helt spesiell atmosfære både i felleslokalene og på rommene.

Tredje generasjon

Hotel Estherea er et familiehotell. I dag er det tredje generasjon med Caroline Esselaar i spissen, godt hjulpet av sine søsken Esther og Jan-Willem, som styrer det hele. De overtok i 1996.

Det var deres bestemor Maria Flieger-Gruyters som startet det hele som et pensjonat med 12 rom under andre verdenskrig, da under navnet Huize Estherea.

Hotellnavn etter døtrene

– Hun oppkalte stedet etter sine tre døtre, Esther, Elly og Ria. Siden har hotellet hatt samme navn. Da Maria døde i 1991, tok datteren Elly over noen år, før hennes barn igjen tok over driften i 1996, forteller Anessa Avdic, som de siste 10 årene har arbeidet i resepsjonen på hotellet.

Resepsjonsmedarbeider Anessa Avdic i lobbyen på Hotel Estherea i Amsterdam. (Foto: Morten Holt)

Hun forteller at første generasjon først kjøpte to bygninger. Etter hvert som årene har gått, har hotellet kjøpt opp flere av nabobygningene, og nå disponerer hotellet åtte hus like inntil kanalen Singel. I dag har hotellet 92 rom.

95 prosent belegg

I og med at hotellet ofte gjør det skarpt i kåringer, har det aldri vært noe problem å fylle sengene.

De siste årene har belegget ligget på rundt 95 prosent.

Les mer på hotellets hjemmeside

Les hele saken i Horeca nummer 5 2010

Du kan abonnere på Horeca her

Se flere bilder fra Hotel Estherea under

"

Himmelseng i ett av rommene på Hotel Estherea. (Foto: Morten Holt)

Varmt miljø i Hotel Estherea. (Foto: Morten Holt)

Det serveres kun frokost på Hotel Estherea. Middagen tar du på en av de mange restaurantene i nærheten. (Foto: Morten Holt).

Hotel Estherea er ved flere anledninger kåret til ett av verdens mest romantiske hoteller. (Foto: Heidi Fjelland)

Powered by Labrador CMS