Fasade Foodtech AS Signalbygg

Signalbygg AE Foodtechs nye storstue på Torp

Stor flatskjerm over inngangen, som kjører nonstop skiftende info og reklame for aktørene i det nye signalbygget på Torp. AE Foodtech er den største.

Publisert

Stor flatskjerm over inngangen, som kjører nonstop, skiftende info og reklame for aktørene i det nye signalbygget. (Foto: Odd H. Vanebo)

Lobbyen innenfor er kombinert med et amfi som er skreddersydd for store presentasjoner, eller kun for å slappe av med lunsjen, en cappuccino eller PC’en, som i Spansketrappen.

Demo-hotellrom

Det er fire demo-hotellrom, som brukes til overnatting – og som også fungerer som møterom. (Foto: Odd H. Vanebo)

Fire demo-hotellrom, som brukes til overnatting, og som også fungerer som møterom, fleksibelt møterom med hotellatmosfære. Kombinert personal- og demorestaurant, med integrert kjøkken, som selvfølgelig også er demokjøkken.

Samt flere rene møterom, til rådighet for alle leietakere: britiske Marshall Specialist Vehicles Ltd., Solution Partner AS, Comtech AS og i tillegg til CSI AS og AE Foodtech.

Det er tydelig at det er gått en arkitekt tapt i Ole Henrik Eftedal, kjent som daglig leder av AE Storhushold. Som nå er fusjonert med Foodtech AS, til AE Foodtech AS, som straks er en av Norges største – trolig den aller største – storkjøkkenleverandør målt i omsetning: 145 millioner i år, hvis prognosene holder i en ekstrem lavkonjunktur.

Ole Henrik Eftedal. (Foto: Odd H. Vanebo)

Signalbygg

Men altså ikke helt tapt. Signalbygget – det er verken vårt eller Eftedals ord, men lokalavisas beskrivelse i forbindelse med åpningen, står der som et levende bevis på ekstraordinær kreativitet paret med ekstraordinær praktisk sans. – Ja, jeg må tilstå at dette var noe jeg hadde spesielt lyst til å gjøre, innrømmer han overfor Horeca.

Estetisk grunnsyn?

– Nei, kanskje heller noen bærende ideer. Jeg er svak for betong i kombinasjon med glass. Og koksgrått som gjennomgangsfarge, til sammen rene linjer og fremtoning. Det er også sant at jeg liker amfier og åpne rom, som byggets atrium også: piazzaer i miniatyr. Et av møterommene har også amfiform, ikke bare lobbyen. Det dreier seg naturligvis både om funksjonalitet og effektiv plassutnyttelse.

Nærmest flyplasstårnet

Nærmeste nabo til Torp lufthavn. Bare fem kvarter fra Oslo. Erstatter AE Storhusholds base med utstilling i Larvik, men ikke Foodtechs lokaler i Oslo.

Kombinert personal- og demorestaurant, med integrert kjøkken, som også er demokjøkken. (Foto: Odd H. Vanebo)

– Nei, vi må være på plass i hovedstaden, og basen i Østmarkveien 27 er selvfølgelig, opplyser Eftedal.

Eies av AE-kameratene

Nybygget på Torp eies av Andersen og Eftedal Eiendom AS, oppkalt etter kompanjongene i AE Storhushold, Harald Andersen og Ole Henrik Eftedal.

Les resten av saken i Horeca nummer 3 2010

Bli abonnent på Horeca nå

"

Relaterte artikler

    Powered by Labrador CMS