Radisson Blu Polar Hotel Spitsbergen

Verdens nordligste miljøsertifiserte hotell

Radisson Blu Polar Hotel på Spitsbergen ble nylig tildelt Svanemerket-sertifiseringen under en offisiell seremoni på Svalbard. Hotellet har i over to år jobbet systematisk for å redusere belastningen på Svalbards sårbare natur, og nå er hotellet den eneste bedriften på Svalbard med en slik sertifisering. Radisson Blu Polar Hotel er også verdens nordligste miljøsertifiserte hotell.

Publisert

Radisson Blu Polar Hotel på Svalbard er verdens nordligste miljøsertifiserte hotell. (Foto: Hotellet)

Det er flott at lokalt næringsliv tar miljøansvar og gjennomfører den krevende oppgaven en miljøsertifisering innebærer, enten det er Svanemerket, Miljøfyrtårn-sertifisering, ISO-sertifisering eller andre. Det er viktig at noen går foran, og vi håper flere lokal bedrifter vil følge etter, sier Guro Tveito, miljøvernsjef hos Sysselmannen.

Prisverdig

Miljøverndepartementet ser også viktigheten av Radisson Blu sitt arbeid for miljø og klima på Svalbard.

De helt spesielle omgivelsene her på Svalbard har gjort at vi måtte jobbe ekstra hardt for å kunne innfri Svanens miljøkrav, sier hotelldirektør Sven-Erik Svendsen.

Å redusere ressursforbruket og miljøpåvirkningen er særlig viktig på Svalbard hvor naturen er sårbar, elektrisiteten er produsert av kullkraft og de fleste varer må fraktes med skip eller fly fra fastlandet. At en sentral og synlig aktør som Polarhotellet går foran for å redusere energi- og ressursforbruket er prisverdig og viktig, sier politisk rådgiver Audun Garberg.

Strenge krav

Hotellet har spesielt redusert energiforbruket gjennom å sette fokus på gjøre riktigere innkjøp, sette flere økologiske produkter på menyene og ikke minst jobbe med holdninger blant ansatte og gjester. Utmerkelsen er den strengeste man kan oppnå innen hotell og servicebransjen.

De helt spesielle omgivelsene her på Svalbard har gjort at vi måtte jobbe ekstra hardt for å kunne innfri Svanens miljøkrav. Nå har vi endelig fått bekreftelsen. Vi er stolte over arbeidet den enkelte medarbeider har bidratt med, sier Sven-Erik Svendsen, direktør ved Radisson Blu Polar Hotel Spitsbergen.

Radisson Blu Polar Hotell er en del av Rezidor Hotel Group. I dag har Rezidor 11 Svanemerkede hoteller i Norge.

Pressemelding

Powered by Labrador CMS