Eyvind Hellstrøm Bocuse d Or

Tre kandidater til Årets Matgleder 2011

– Det har vært både morsomt og inspirerende å se hvilken bredde det har vært i forslag til kandidater, sier juryformann Geir Skeie. Lørdag 10. desember skal prisen som Årets Matgleder deles ut for første gang. Kandidatene til å vinne prisen er Eyvind Hellstrøm, Trine Sandberg og stiftelsen Bondens Marked.

Publisert

Eyvind Hellstrøm er en av tre kandidater som kan bli Årets Matgleder 2011. Hvem som får prisen blir klart under Matgallaen Det Norske Måltid 2011 i helga.(Foto: Morten Holt)

Det er opplysningskontorene i landbruket som står bak den nyopprettede prisen hvor hele det norske folk har blitt oppfordret til å sende inn forslag.

– Kriteriet for utnevnelsen er at Årets Matgleder skal ha nådd ut til mange, samt spredd matglede på en nytenkende måte. Vedkommende skal i tillegg ha bidratt til å utvikle en positiv holdning til det norske kjøkken, forteller Ida Berg Hauge, representant for opplysningskontorene i landbruket.

Spennvidde

– Det har vært gøy å gå gjennom listen med folk som på forskjellige måter jobber med mat rundt i landet. Siden jeg ikke selv har hatt så mye kontakt med matbloggere, har dette personlig vært et spennende felt å stifte nærmere bekjentskap med. Det er også moro at vi står igjen med kandidater som gjenspeiler den spennvidden konkurransen har hatt, understreker Geir Skeie, som vant Bocuse d’Or 2009.

Kandidatene

De tre kandidatene er:

Trine Sandberg

• jurist og en pioner blant matbloggerne i Norge.

• startet allerede i 2007 og har siden den gang rukket å bli landets mest populære matblogger

• føler dyp respekt for råvarer og kokkekunsten er hun en inspirasjonskilde til hverdags- og festmat for folk flest

Bondens Marked

• er en nyskapning og er i ferd med å bli en drivkraft for lokalprodusert mat

• gir nordmenn tilgang til lokal mat fra bygd og by i hele Norge

• setter ikke "billig mat" i fokus, men sikrer kvalitet og mangfold.

• stiftelsen er tuftet på småskalaproduksjon og håndverksmessig kvalitet

Eyvind Hellstrøm

• Norges mest kjente kokk gjennom utallige utmerkelser og mataktiviteter.

• kompromissløs i forhold til kvalitet på maten som lages.

• aktuell gjennom programmet "Hellstrøm rydder opp hjemme" på TV3.

Bak den nyopprettede prisen står Opplysningskontoret for brød og korn, Opplysningskontoret for Meieriprodukter, Opplysningskontoret for frukt og grønt, MatPrat og Opplysningskontoret for egg og kjøtt.

Pressemelding

Powered by Labrador CMS